Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Nakon žestoke borbe Biograđani pobijedili Senjane

Autor: Jelica Farkaš

25.07.2008. 22:00
Nakon žestoke borbe  Biograđani pobijedili Senjane

Foto: Adam VIDAS



Preksinoć je na prepunom bazenu biogradske Ilirije održan prvi susret ovogodišnjih Biograjskih litnjih igara, u kojem je ekipa domaćina ugostila Senjane.
Svaka od igara bila je jednako važna, a svaki punat mjerio se do u tančine pa ni sudački posao nije bio nimalo lagan. Iako su se domaćini pokazali bolji u prvih nekoliko igara kao što je skakanje i vrićama, veslanje u otikaču te prenošenje vode u kablu, gosti iz Senja bili su spretniji, primjerice u slaganju ribarskih kašeta, u plivanju zavezanih ruku te veslanju u gondoli. Bodovi u ostalim disciplinama i potezanju konopa donijeli su domaćinima i konačnu pobjedu u ovom susretu i to od osam prema tri. No, kako Biograđanima predstoji gostovanje u Senju, još ništa nije gotovo. U sklopu ovogodišnjih igara koje je, kao što je poznato, pokrenula biogradska Udruga za očuvanje tradicije starih dalmatinskih igara, predviđena su ukupno četiri ljetna susreta. Prvi, ovaj u Biogradu u kojem su domaćini ugostili Senjane, drugi, kada će Biograđani ugostiti Novi Vinodolski, a koji je predviđen za 1. kolovoza te dva gostujuća susreta u kojima će Biograđani u Novom Vinodolskom gostovati 7. kolovoza te u Senju 16. kolovoza.
Ovom zanimljivom sportsko-zabavnom događaju su nazočili direktor biogradske Turističke zajednice Ivo Eškinja, koji je i pozdravio sve nazočne, a Igre je otvorenima proglasio dogradonačelnik Grada Biograda Marijan Stopfer. Uime Turističke zajednice gostujuće ekipe iz Senja nazočna je bila direktorica Marijana Bjondić, koja je svim natjecateljima poželjela uspješno natjecanje, a posjetiteljima dobru zabavu, što i jest osnovna intencija ovakvih susreta.
Recimo još da su glavni sponzori ovogodišnjih igara Grad Biograd, Turistička zajednica Grada Biograda, hotelska kuća Ilirija d.d., Bure Commerce te brojni biogradski ugostitelji i ostali obrtnici. Njihovo sponzorstvo znatno je doprinijelo održavanju ovih igara, a posebno stoga što su omogućili nagrade u igrama za posjetitelje. Naime, najsretniji i najspretniji gledatelji dobili su besplatne karte za izlet na Kornate, pizze u gradskim picerijama, pića u kafićima i slično. Glavni sudac ovogodišnjih Biograjskih litnjih igara bio je međunarodni rukometni sudac Siniša Rudić, a preostali suci bili su Branko Pezelj, Anito Jeličić i Zvonko Petrović. Nastup poznatog zadarskog glazbenika Zorana Jelenkovića dodatno je pridonio ovoj uspješnoj priredbi, a program satkan od sporta, glazbe i igara za posjetitelje, vješto je vodila Branka Pelicarić. Biogradska ekipa koja se dobro pripremila za ovaj susret, nakon žestokih okršaja u svim zadanim disciplinama je u konačnici ipak slavila.