Nakon žestoke borbe Biograđani pobijedili Senjane

Slika korisnika admin
bnm2
Adam VIDAS
Polijevanje kablima jedna je od najzabavnijih natjecateljskih disciplina

Preksinoć je na prepunom bazenu biogradske Ilirije održan prvi susret ovogodišnjih Biograjskih litnjih igara, u kojem je ekipa domaćina ugostila Senjane.

Svaka od igara bila je jednako važna, a svaki punat mjerio se do u tančine pa ni sudački posao nije bio nimalo lagan. Iako su se domaćini pokazali bolji u prvih nekoliko igara kao što je skakanje i vrićama, veslanje u otikaču te prenošenje vode u kablu, gosti iz Senja bili su spretniji, primjerice u slaganju ribarskih kašeta, u plivanju zavezanih ruku te veslanju u gondoli. Bodovi u ostalim disciplinama i potezanju konopa donijeli su domaćinima i konačnu pobjedu u ovom susretu i to od osam prema tri. No, kako Biograđanima predstoji gostovanje u Senju, još ništa nije gotovo. U sklopu ovogodišnjih igara koje je, kao što je poznato, pokrenula biogradska Udruga za očuvanje tradicije starih dalmatinskih igara, predviđena su ukupno četiri ljetna susreta. Prvi, ovaj u Biogradu u kojem su domaćini ugostili Senjane, drugi, kada će Biograđani ugostiti Novi Vinodolski, a koji je predviđen za 1. kolovoza te dva gostujuća susreta u kojima će Biograđani u Novom Vinodolskom gostovati 7. kolovoza te u Senju 16. kolovoza.

Ovom zanimljivom sportsko-zabavnom događaju su nazočili direktor biogradske Turističke zajednice Ivo Eškinja, koji je i pozdravio sve nazočne, a Igre je otvorenima proglasio dogradonačelnik Grada Biograda Marijan Stopfer. Uime Turističke zajednice gostujuće ekipe iz Senja nazočna je bila direktorica Marijana Bjondić, koja je svim natjecateljima poželjela uspješno natjecanje, a posjetiteljima dobru zabavu, što i jest osnovna intencija ovakvih susreta.

Recimo još da su glavni sponzori ovogodišnjih igara Grad Biograd, Turistička zajednica Grada Biograda, hotelska kuća Ilirija d.d., Bure Commerce te brojni biogradski ugostitelji i ostali obrtnici. Njihovo sponzorstvo znatno je doprinijelo održavanju ovih igara, a posebno stoga što su omogućili nagrade u igrama za posjetitelje. Naime, najsretniji i najspretniji gledatelji dobili su besplatne karte za izlet na Kornate, pizze u gradskim picerijama, pića u kafićima i slično. Glavni sudac ovogodišnjih Biograjskih litnjih igara bio je međunarodni rukometni sudac Siniša Rudić, a preostali suci bili su Branko Pezelj, Anito Jeličić i Zvonko Petrović. Nastup poznatog zadarskog glazbenika Zorana Jelenkovića dodatno je pridonio ovoj uspješnoj priredbi, a program satkan od sporta, glazbe i igara za posjetitelje, vješto je vodila Branka Pelicarić. Biogradska ekipa koja se dobro pripremila za ovaj susret, nakon žestokih okršaja u svim zadanim disciplinama je u konačnici ipak slavila.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno