Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Odbojkaši podigli pijesak Iza Banja

Autor: Velimir Brkić

25.07.2008. 22:00
Odbojkaši podigli pijesak Iza Banja

Foto: Velimir BRKIĆ



U konkurenciji 24 prijavljena para najbolji je bio dvojac Nikola Jugo iz Rijeke i Krunoslav Uzelac, od prije godinu-dvije žitelj Pakoštana. Drugoplasirana ekipa zadarskog Uskoka, Josip Viduka i Tomislav Jović, sreću će morati potražiti na nekom od turnira koji slijede
Na  plaži Iza Banja u Sv. Filipu i  Jakovu drugu godinu zaredom održana je dvodnevna  luda zabava na pijesku, beach  volley turnira za parove. Peti  od serije turnira odbojke na  pijesku “Kinder maxi king  Adria super cup 2008.” koji je  započeo u Umagu, a završava  u Dubrovniku 8. i 9. kolovoza.  Turnir je otvorenog tipa i osim  vrhunskih igrača, sudjeluju i  gosti plaže.
Vrući okršaj vrsnih majstora odbojke na pijesku zbio se u  finalnom susretu. U konkurenciji 24 prijavljena para najbolji je bio dvojac Nikola Jugo  iz Rijeke i Krunoslav Uzelac,  od prije godinu-dvije žitelj Pakoštana. Drugoplasirana ekipa zadarskog Uskoka, Josip  Viduka i Tomislav Jović, sreću  će morati potražiti na nekom  od turnira koji slijede – jer  imali su što pokazati i, ako  tako nastave, i oni ulaze među  one kojima se smiješi nabolji  plasman. Iz prošlogodišnjih  turnira znamo koliko je važno  odnijeti makar jednu pobjedu.  Pobijediti znači dobiti vizu za  Masters finale u Dubrovniku. 
Iznimno napet i do samog  kraja neizvjestan meč priredili  su natjecatelji čiji je cilj bio  treće mjesto. Na plaži Iza banja pošlo je to za rukom braći  bjeloruskim Zagrepčanima  Timoteju i Jegoru Žukovskom. Njihovi atraktivni protivnici Luka Radošević i Damir Paleka iz Zadra morali su  se zadovoljiti pozicijom četvrtoplasiranih. Naime, u jakoj  konkurenciji, specifičnoj za  ovaj turnir, svaka borba je  nepredvidiva. 
Mnogobrojni posjetitelji  ovog privlačnog i iznimno  atraktivnog turnira posebno  su uživali u nagradnim igrama  organiziranim baš za njih. Vrijedilo se pomučiti ne bi li se  osvojile primamljive nagrade.  Slatke i hladne delicije u ovim  vrućim danima bile su pravi  mamac. Uz DJ glazbeni program, voditelja Igora Tropana  i nagradne igre za goste plaže,  dijelile su se i lopte, majice,  kape te proizvodi ugostiteljskih i sportsko-zabavnih objekata na plaži Iza banje te  proizvodi Kinder Maxi King.
– Ovaj turnir je pokazao što  je to odlična organizacija. Štoviše, Sv. Filip i Jakov postavlja  izuzetno visoke standarde po  pitanju organizacije, kvalitete  igre i broja igrača, izjavio je  sportski koordinator turnira  Davorko Jarović Jaro po završetku filipjanskog natjecanja.
Lijepo je na kraju zaključiti  kako su s turnirom u Sv. Filipu  i Jakovu svi bili zadovoljni –  organizatori, odbojkaši i gledatelji.
– Uživali smo u kvalitetnoj  odbojci, a razveselio nas je i  tako velik broj onih koji su sa  zanimanjem pratili natjecanje  koje postaje tradicionalno.  Čarolija je u samom sudjelovanju i nezaboravnom provodu, pozitivnoj atmosferi, zadovoljno će Damir Majica, alfa i omega filipjanskog turnira  koji uz blagonaklonost Općine, organizacijski i nadasve  izdašno podupire Turistička  zajednica, koji, tvrde organizatori, “rade lokalno, a misle  globalno”. Velika je to promidžba za filipjansku rivijeru i  cijelu Zadarsku županiju.