Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Jere neće! A drugi?

Autor: Ivan Knežević

25.07.2009. 22:00
Jere neće! A drugi?

Foto: Zvonko KUCELIN



Danas predviđati rasplet razgovora s drugim igračima (Stipčević, Perić, Rančić, Ružić…) nema smisla. U konačnici, svatko će postupiti onako kako misli da je najbolje
Valja vjerovati da se Dino Perović, predsjednik nije priklonio demagogiji kad je nekidan na predstavljanju novoga direktora kratko govorio i o očekivanjima glede razgovora/pregovora s igračima o smanjenju ugovora. Danas je kriza poklopila ama baš sve segmente, a sport će se tek naći u golemim poteškoćama. Izvora novca sve je manje, preostali su svedeni na kap po kap, nitko ne zna što će donijeti sutrašnjica. Perovićevi istupi glede smanjenja ugovora razumljivi su, prihvatljivi, ali Perovićevo fatalističko slijeganje ramenima nakon pitanja što ako igrači ne pristanu na smanjenje – govori sve. Ništa, ugovor je ugovor i poslodavac treba poštivati svoje obveze prema posloprimcu. Vrijedi i obrnuto.
Je li Perović optimist ili nije? Teško je reći, ali je dobro zazvučao odgovor na pitanje jednoga novinara jesu li i treneri obuhvaćeni prijedlogom o smanjenju ugovora. Odgovor je bio kratak, Perović se nada da će kod trenera naići na razumijevanje. Logično je očekivati da klub neće na sva zvona dati u javnost možebitni dogovor s trenerima i s igračima. Razgovori će i pregovori donijeti nešto, makar i status quo. Na neki način, pak, Perović je javno izgovorenim očekivanjem da će i kod trenera biti razumijevanja, poslao zadnju poruku igračima s kojima će se razgovarati. Ako doista treneri budu imali razumijevanja, onda bi nekako bilo logično očekivati da i igrači iskažu istovjetnu ili sličnu mjeru razumijevanja, pa će klupski proračun biti lakše pokrpati. A i to bi bio stanoviti dobitak.
Danas, sutra doznat će se i situacija s Jerom Macurom. Kažu da je već pripremljen prijedlog sporazumnog raskida ugovora, premda je Perović u petak kazao da još nije, što znači da je Macura odlučio ne prihvatiti smanjenje ugovora, ali i da je povukao dodatni potez. Ne želi ostati pod svaku cijenu, pa makar i samo sjedio na klupi i primao ugovorom zajamčenu plaću. Danas predviđati rasplet razgovora s drugim igračima (Stipčević, Perić, Rančić, Ružić…) nema smisla. U konačnici, svatko će postupiti onako kako misli da je najbolje.