Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Bibinjski gastro-etno stol

25.07.2010. 22:00
Bibinjski gastro-etno stol


Kako malo treba da se osjeti domaći ugođaj među bibinjskim kalama i kaletama, uz obalu Starog sela i šetnice Taline, pokazali su Turistička zajednica i Općina Bibinje, ugostiteljski djelatnici i brojni volonteri i entuzijasti na Gastro-etno stolu. U subotu navečer bio je to istinski festival izvorne hrane, pića, gastro delicija i izvornih suvenira.
Lijepo vrijeme pogodovalo je brojnim izlagačima koji su se potrudili i iznijeli najbolje što imaju. Osim s brojnim delicijama, izlagači su se predstavili i suvenirima, ručnim radovima, nakitom te brojnim rukotvorinama među kojima i onim raritetnima.
Svoje uratke izložili su i, između ostalih, Školska zadruga “Moba” koja pod vodstvom mlade nastavnice Jasminke Adžić Sikirić djeluje pri OŠ Stjepan Radić, te mlada bibinjska umjetnica Tereza Kardum, maštovita umjetnica koja radi u keramici i glini.
Svojevrsni poslijeratni turistički bum u Bibinjama se nastavlja. I ovakve manifestacije pokazuju da Bibinje postaju sve ozbiljnija turistička destinacija koja o turizmu razmišlja ne više samo kao o sezonskoj pojavi već kao o načinu života. Za suvremene turiste privlačni su kvalitetan smještaj, bogata ponuda, zabava, razni sadržaji, usluge i prijevoz. Danas su turisti generalno zahtjevniji, izbirljiviji i iskusniji. No uz sustavni razvoj raznih selektivnih oblika turizma, bibinjski je turizam na sigurnom putu da postane jedan od najvažnijih generatora razvoja gospodarstva, zadovoljno će reći Senada Delija, direktorica Turističke zajednice.
Cilj održavanja je počastiti bibinjske goste i stvoriti pravi dalmatinski ugođaj, a time probuditi bibinjske ljetne noći i oživjeti turističku sezonu.