Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Prerasli kvartovske zabave

25.07.2010. 22:00
Prerasli kvartovske zabave


Nakon dugo iščekivanja, prošle subote smo napokon dočekali promociju novog albuma Sexymotherfuckersa. Iako su nam svima pjesme itekako poznate, prvenstveno „Ajme meni nije mi dobro”, ovo je album koji puno znači zadarskoj, ali i široj publici. Kao da smo još jučer slušali “fuckerse” kako sviraju po kvartovskim zabavama, a već danas su postali bitan hrvatski glazbeni proizvod. Dalmatinski hop-cup, kako sebe znaju SMF okaraktizirati, službeno je i dobio svoju definiciju. To je „umjetnički izdvojak različitih konstrukcija glazbenih dijelova i raznih vrsta usmjerenja vokalno instrumentalnih izražaja u cilju što bolje zabave”.
SMF su na promociji u Kulta prisutnima pružili pravu dalmatinsku feštu uz pršut, welcome drink i jedinstvene pjesme s novog „Didonanu” albuma. Na repertoaru su bile pjesme „Ogrc”, „Brod”, „Dido je lud”, „Ciu”, „Na škoju”, „Mendule”, „Šinjorina”, „Maslina”, „Lipa parcela”, „Ajme meni nije mi dobro”, „Ludar”, „Dido moj”, „Trajekt”, „Nana kod tovara”, „Lokaduri” te „Mali gavun”.
Publika, iako prikovana za sjedalice, bila je oduševljenja nastupom SMF-a, na što smo uostalom i naviknuli. Mora se priznati da je ovo bila jedna od zanimljivijih gradskih špica u posljednje vrijeme, stoga, jedva čekamo sljedeće albume ovih zadarskih kreativaca.