Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Pretjecao BMW pa se passatom zabio u kiosk

25.07.2010. 22:00
Pretjecao BMW pa se passatom zabio u kiosk


Od siline udarca kiosk je odgurnut gotovo jedan metar u unutrašnjost dvorišta stambene zgrade, a oštećen je i jedan automobil parkiran tik iza kioska. Srećom, nitko nije ozlijeđen
Nesreća koja se, u subotu u ranim jutarnjim satima, dogodila u Ulici Franje Tuđmana u Biogradu na Moru, osim na dva vozila koja su u njoj sudjelovali, nanijela je veliku štetu i vlasnicima obrta Duo Peka.
Naime, nesreća se dogodila zbog slabe procjene vozača passata koji je krenuo pretjecati BMW, izgubio kontrolu nad vozilom i snažno udario u kiosk za prodaju pekarskih proizvoda. Od siline udarca čitav objekt odgurnut gotovo jedan metar u unutrašnjost dvorišta stambene zgrade, a gdje je tom prilikom oštećen i privatni automobil parkiran u dvorištu tik iza kioska. Stanare zgrade probudio je strašan prasak i lom, a o čemu svjedoče razbijena stakla na kiosku te udubljenja. Prava je sreća da u kiosku nije bilo nikoga, iako je u to vrijeme već na poslu trebala biti zaposlenica.
– Ma malo sam zakasnila, jer sam slavila rođendan, a čini mi se da ću i ovaj dan slaviti kao svoj drugi rođendan. Ne smijem ni pomisliti što bi bilo da sam bila tu među tim limom i staklom – rekla je djelatnica koju smo zatekli nedaleko kioska za vrijeme policijskog očevida.
Sretno su prošli i mladići u vozilima koji su, navodno dolazili s koncerta iz disca Marina, a kojima ubuduće više opreza ne bi škodilo. Policija je obavila očevid i štete se utvrđuju, a svoje će kazati i djelatnici koji će raditi na sanaciji odnosno obnovi objekta.
– Bez obzira na sve drago mi je što nitko nije stradao. Šteta je velika, a s obzirom da nećemo moći raditi barem pet-šest dana u srcu sezone, ne treba ni spominjati kolika će u konačnici – kazao nam je Denis Zorić, jedan od vlasnika Due Peke. Protiv vozača passata policija je podnijela optužni prijedlog zbog izazivanja prometne nesreće.