Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Jesenske temperature u srcu srpnja

25.07.2011. 22:00
Jesenske temperature u srcu srpnja


Termometar je u ponedjeljak u 7 sati pokazivao 16 stupnjeva, a u Tustici se spustio na 13 stupnjeva. Na Zavižanu je izmjereno 6 stupnjeva Celzijevih. Temperatura mora je 24 stupnja


Nakon što je zadarsko područje u nedjelju zahvatilo nevrijeme praćeno kišom i vjetrom, ponedjeljak je osvanuo sa znatno nižom temperaturom nego što je to bilo prijašnjih dana. Na zadarskom području palo je od 20 do 25 litara po metru četvornom. Termometar je u ponedjeljak u 7 sati pokazivao 16 stupnjeva, a u Tustici se spustio na 13 stupnjeva. Na Zavižanu je izmjereno 6 stupnjeva Celzijevih. Temperatura mora je 24 stupnja.
Meteorolog Duško Kraljev kazao je da će se u idućih nekoliko dana vremenske prilike stabilizirati, a temperatura će polako rasti prema 30 stupnjeva. Trenutačno na zadarskom području puše bura.
– U četvrtak zadarsko područje ponovno će zahvatiti nova fronta koje će donijeti kišu i pad temperature, ali ne i koliko je to bilo ovaj vikend. Prave ljetne vremenske prilike i temperaturu do 35 stupnjeva možemo očekivati od ponedjeljka 1. kolovoza, zaključuje Kraljev.