Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Ples s (budućim) zvijezdama

25.07.2011. 22:00
Ples s (budućim) zvijezdama


U organizaciji Centra za kulturu i informacije Pag, u velikoj dvorani Kneževog dvora u Pagu održana je završna priredba Ljetne škole plesa koju su vodile Diana Štura, Kristina Vukić i Lucija Batur iz udruge “Kisa” iz Paga. Djeca su pred mnogobrojnom publikom pokazala što su naučila u Ljetnoj školi plesa, a uz njih su nastupili i gosti, Dječji zbor “Vijolice”, Plesna udruga “Felicity”, Zadarski plesni ansambl i balerina Gendis Pilipović. Udruga “Kisa” je nedavno utemeljena, a djeluje na području cijele Zadarske županije.
– Dugo se bavimo plesom i odlučile smo se osamostaliti i početi s vlastitim projektom. Centar za kulturu nas je pozvao kako bi održale ljetnu školu plesa što nam je izuzetno drago, rekla je Diana Štura.
Centar za kulturu i informacije Pag je organizirao Ljetnu školu plesa kao poklon djeci i zbog toga je škola bila besplatna. Školu je pohađalo oko četrdeset djece uzrasta od pet do dvanaest godina. Kako je rekla Diana Štura, svakodnevni trening je počinjao zagrijavanjem i razgibavanjem, a nakon toga su se učili plesni koraci. Djeca su učila bečki i engleski valcer, ča ča ča, osnove ritmike i osnove baleta. Diana Štura je rekla kako su djeca, zbog pravilnog držanja, prije plesa naučila izvođenje baletnih koraka.
– Prije tri godine smo, u sklopu programa “Paško kulturno ljeto” počeli s radionicama za djecu na koje je bio velik odaziv. Ove godine smo za djecu organizirali školu plesa i kao što se vidjelo na završnoj priredbi, mnoga su djeca u Ljetnoj školi plesa naučila nešto novo i zanimljivo. Na završnoj priredbi djeca su imala vrlo lijep nastup koji je oduševio sve posjetitelje, rekla je Dijana Vuleta, ravnateljica Centra za kulturu i informacije Pag.