Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Popunjeno gotovo 90 posto studija

25.07.2011. 22:00
Popunjeno gotovo 90 posto studija


Na studijima Hrvatski jezik i književnost, Informacijske znanosti-knjižničarstvo i Kultura i turizam ostalo je sedam slobodnih mjesta, a na studij Arheologije može se upisati još šest kandidata


Nakon završetka prvog upisnog roka za akademsku godinu 2011./12. na jednopredmetnim i dvopredmetnim studijima Sveučilišta u Zadru popunjeno je ukupno 1097 mjesta.
S obzirom na upisne kvote, postotak popunjenosti na jednopredmetnim studijima iznosi 84 posto, a na dvopredmetnim 89. Na izvanrednim studijima popunjenost je 45 posto, što znači da je ostalo još 112 slobodnih mjesta.
Iako će natječaj za upis na ova slobodna mjesta biti objavljen početkom drugog tjedna, već od jučer se primaju prijave za jesenski rok kroz sustav državne mature, a prijave će trajati do sredine rujna.
Kad je riječ o jednopredmetnim studijima najviše slobodnih mjesta ostalo je na studiju Primjenjene ekologije u poljoprivredi, i to 15. Slijedi studij Brodostrojarstvo i tehnologija pomorskog prometa s deset slobodnih mjesta, osam mjesta ostalo je na studijima Povijest umjetnosti, Nautika i tehnologija pomorskog prometa i Učiteljski studij. Na studijima Hrvatski jezik i književnost, Informacijske znanosti-knjižničarstvo i Kultura i turizam ostalo je sedam slobodnih mjesta, a na studij Arheologije može se upisati još šest kandidata. Po četiri slobodna mjesta ostala su na Psihologiji i Menadžmentu, tri na studijima Predškolski odgoj i Sestrinstvo, a dva na Geografiji (smjer: znanstveni) i Povijest.
Što se tiče dvopredmetnih studija najviše je mjesta, tradicionalno, ostalo na studiju Latinski jezik i rimska književnost, čak 19, a odmah slijedi Grčki jezik i književnost sa 17 slobodnih mjesta. Na Filozofiji je ostalo 13 slobodnih mjesta, a na njemačkom 11. Slijede sociologija, francuski i engleski s po sedam slobodnih mjesta, španjolski i nastavnički smjer geografije s po šest mjesta, na ruskom je ostalo pet mjesta, povijesti četiri, prevoditeljskom smjeru talijanskog tri, a na pedagogiji, talijanskom jeziku i književnosti i etnologiji i antropologiji po dva mjesta.
Na izvanrednim studijima najviše mjesta ima na studiju Nautika i tehnologija pomorskog prometa, 52, slijedi Brodostrojarstvo i tehnologija pomorskog prometa s 30 mjesta, Kultura i turizam 11, Menadžment 10, Primjenjena ekologija u poljoprivredi ima pet slobodnih mjesta, a Predškolski studij četiri.