Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Ljetna zabava koju će pamtiti Pakoštanci, Nijemci, Česi…

25.07.2016. 22:00
Ljetna zabava koju će pamtiti Pakoštanci, Nijemci, Česi…


Na “Pakoški ljetni karneval” u noći s nedjelje na ponedjeljak došli su u oskudnim šarenim kostimima, u kratkim hlačama ili u bikiniju, izmiješani domaćini i turisti. Vino, glazba i domaća spiza upotpunili su ovaj šušur.
Pakoštanci su deveti put organizirali ljetne maškare. Tisuće mještana, turista, žitelja okolnih naselja i Pakoštanaca iz svita. Svi su uživali u pravom pučkom i turističkom veselju.
– Pod okriljem Turističke zajednice, blagoslovom Općine Pakoštane i uz pomoć vrijednih ruku komunalaca iz pakoške Juštine upriličena je još jedna odlična turistička manifestacija. Baš je luda zabava, otkačena atmosfera, kazala je Danijela Vulin, direktorica Turističke zajednice.
Bilo je puno dobre spize i pića, veliki broj mladih željnih dobre zabave, pravi ljetni party na otvorenom, brojne maškarane grupe i stotine maškara. Voditelj je bio novinar i voditelj Ivica Štorić.
Šarenilo boja, pratila je urnebesna glazba, pjesma, zvukovi iz megafona, zviždaljke, bubnjevi, svjetlost baklji i pljesak ugodno iznenađenih turista.
Ljetna maškarana povorka probila je barikade kod Soda bara i nezaustavljivo krenula “jušto kroz selo”, zaustavivši se na pakoškoj rivi, na trgu ispred crkve Uzašašća Gospodinova. U povorci su ravnopravno sudjelovale maškare svih naroda, boja i generacija svih društvenih profila, koje su zajedno stvorile jedinstvenu atmosferu.
Ova duhovito osmišljena i raspojasana ljetna manifestacija pakoških turističkih djelatnika i ovaj put je privukla brojne maškarane turiste, najviše Nijemaca i Čeha. Vrhunac događanja bio je izuzetno kreativni program kojim su se bučno i u pravoj navijačkoj atmosferi prestavile maškarane grupe.
Maškare su bile razlogom da su i najizbirljivi gledatelji, htjeli – ne htjeli, morali pustiti kočnicu i uživati u maškaranom ludilu. I oni iz Pakoštana i Hrvatske i oni iz “cilog svita”.
Sudeći po prepunim kafićima, restoranima i terasama na pakoškoj rivi, okolnim ulicama i trgovima i neviđenoj gužvi, ljetni karneval je postigao svoj cilj – pokazati gostima običaje ovog kraja i ponuditi im nezaboravan provod i zabavu u kojoj su, ne samo promatrači već aktivni sudionici. Ludovalo se sve do jučer pred jutro dok su maškare bile na vlasti.