Predstavljen projekt Poljoprivredno-demonstracijskog centra

Slika korisnika valentinam
Radni sastanak s državnim tajnikom za poljoprivredu
Razgovaralo se i o korištenju državnog poljoprivrednog zemljišta na području Zadarske županije i projektima navodnjavanja poljoprivrednih površina
Sastanak je održan na inicijativu zadarskog župana Božidara Longina

Na poziv župana Božidara Longina, u prostorijama Zadarske županije održan je radni sastanak s državnim tajnikom ministarstva poljoprivrede Tugomirom Majdakom i ravnateljem Savjetodavne  službe Zdravkom Tušekom. Na sastanku su sudjelovali zamjenici župana Šime Mršić i Šime Vicković, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Daniel Segarić, zamjenica ravnateljice agencije Zadra Nova Marica Babić i načelnica općine Gračac Nataša Turbić.

Razgovaralo se o više aktualnih tema, poput korištenja državnog poljoprivrednog zemljišta (trenutačno stanje na području Zadarske županije) i projektima navodnjavanja poljoprivrednih površina.

Govorilo se i o planiranim aktivnostima u okviru novog prijedloga Zakona o poljoprivrednom zemljištu, predstavljen je i projekt Poljoprivredno- demonstracijskog centra u Zemuniku Donjem, a razgovaralo se i o  problematici izgradnje i uspostave azila za napuštene životinje na području naše županije.

U sklopu sastanka, sudionici su obišli područje Zemunika Donjeg te  Općine Gračac vezano uz navedenu problematiku. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno