Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Longin: Sa Špraljom ćemo još vidjeti, Žorić teško

26.07.2018. 09:05
Longin: Sa Špraljom ćemo još vidjeti, Žorić teško


Sportski direktor KK Zadra Branimir Longin nekako je bio najopušteniji konačnom pojavom Aleša Pipana u prostorija kluba. Posao mu je sada umnogome olakšan dolaskom kormilara na brod. Kojem će svi u klubu nastojati puhati u jedro.
– Jako sam zadovoljan izborom trenera. Pipan nam odgovara i zbog ljudskih i zbog trenerskih osobina. Iskreno se nadam da ćemo svi skupa u klubu imati jednu dobru i uspješnu sezonu – Longin će o Pipanu, ali najviše se tražilo razmišljanje sportskog direktora na temu pojačanja s kojima se očito kasni.
– Siguran sam kako još uvijek ne kasnimo previše. Pojačanja se traže i u nekoliko idućih dana sigurno ćemo obznaniti i poneko ime. Do početka priprema očekujemo tri do četiri pojačanja. Imamo zasad u rosteru sedam do osam igrača jer moramo još vidjeti što će biti sa Špraljom. Imamo i dva mlada igrača, Juru Planinića i Luku Tomasa, koje želimo isprofilirati u seniorskoj konkurenciji. To nam je nekakav plan za buduće sezone da dva mlada igrača uvrštavamo u naš prvi sastav i da uistinu ti mladi igrači tada dobijaju pravu priliku.
Prokomentirao je Longin i kontakte koji su postojali sa Markom Popovićem i Lukom Žorićem, no unatoč nekakvim iskrama kod njih dvojice da se napokon vrate doma ostalo je sve na razgovorima.
– Bilo je konkretnih kontakata sa Markom Popovićem, a i sa Lukom Žorićem. Marko je odlučio da će nastaviti karijeru u Španjolskoj. Sa Žorićem smo kontaktirali i više puta, ali on je još uvijek na nekakvom čekanju. Važe, čeka opcije da mu se otvore. Uglavnom kako sad stvari stoje nažalost je teško očekivati da će Žorić doći kod nas.