Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Osmnaestogodišnji “poduzetnik” iz Zadra pljačkama i prevarama zaradio oko sto tisuća kuna!

26.07.2018. 07:18
Osmnaestogodišnji “poduzetnik” iz Zadra pljačkama i prevarama zaradio oko sto tisuća kuna!


Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom, kojeg se sumnjiči za više kaznenih djela teške krađe (provala) u Zadru.
Sumnjiči ga se da je 26. travnja u Ulici Petra Svačića u Zadru, provalio u automobil, renault zadarskih registarskih oznaka, odakle je otuđio prijenosno računalo 28-godišnje vlasnice, te 28. travnja u Ulici Krešimira Ćosića provalio u golf karlovačkih registracija, odakle je na štetu 35-godišnjeg državljanina Irske otuđio torbu s opremom i odjećom, zatim da je 10. svibnja u Ulici Specijalne postrojbe policije, u garaži, provalio u BMW zadarskih registracijskih oznaka, odakle je otuđio novčanik 34-godišnjaku, a tom prilikom je pokušao provaliti u pet drvarnica.
Također ga se sumnjiči da je 14.svibnja u Ulici Katarine Zrinske provalio skladište 42-godišnjeg mađarskog državljanina, odakle je otuđio auto-radio, a 7. lipnja je u istoj ulici provalio u dva parkirana vozila, odakle je iz kombi vozila otuđio novčanik 26-godišnjeg vlasnika te prijenosno računalo iz drugog vozila.
Dalje, sumnjiči ga se da je prošle godine u rujnu na Trgu kneza Višeslava provalio u Renault belgijskih nacionalnih oznaka, odakle je otuđio opremu za ribolov, te u Ulici Andrije Hebranga provalio u drvarnicu odakle je otuđio bicikl, a na Kolovarama je provalio u pet garaža, odakle nije ništa otuđio. Početkom listopada je u ulici 112. brigade provalio u praonicu rublja, gdje je provalio aparat za kavu.
Isto tako ga se sumnjiči i za krađu u Ulici Polačišće u Zadru, gdje je iz vozila 21-godišnjaka otuđio novčanik, kao i za računalnu prijevaru na štetu 79-godišnjaka, kojem je izgubljenom bankovnom karticom na bankomatu podigao novčani iznos od 3 tisuće kuna.
Sveukupna materijalna šteta pričinjena kaznenim djelima iznosi oko sto tisuća kuna.
Prema 18-godišnjaku se općinskom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog teških krađa, krađe i računalne prijevare.