Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Tisuću turista svojim tijelima ispisalo “I love Vir”

26.07.2018. 06:52
Tisuću turista svojim tijelima ispisalo “I love Vir”


Dok mnoge destinacije kukaju kako imaju manjak gostiju, na Viru ne prestaje ljetna zabava za sve brojnije turiste koji pohode svoj najdraži otok. U utorak popodne njih oko tisuću svojim je tijelima na virskoj Copacabani – pješčanoj plaži Jadro – ispisalo „I love Vir“ i pritom se sjajno zabavilo. Sudjelovali su svi, od pet do 75, uz pomoć 18 animatora „Samarcanda“ s Vira i Zatona te u organizaciji destinacijske kompanije „Vir turizam“, a cijeli je događaj snimljen i dronom kojim je upravljao Tomislav Ferčak. Slična zračna fotografija nastala je prije dvije godine kada su turisti držeći se za ruke spojili pješčanu i šljunčanu plažu na Šetnici Jadro, a također ih je bilo oko tisuću. Pogledajte u fotogaleriji kako je bilo u pripremi, tijekom snimanja fotografije te na after partyju na Jadru.


BOLJA HRVATSKA NA VIRU
Mladi 22-godišnji Tomislav Ferčak iz Novog Marofa student je elektrotehnike na zagrebačkom TVZ-u i već je dosad sastavljao sve i svašta – od robota kao maturalnog rada, konzola za „Nintendo“ i „Sega Games“, do prijenosnog zvučnika kojega nosi na plažu – no, s vlastoručno izrađenim dronom dohvatio je na Viru svojih pet minuta
slave. Napravio ga je prije godinu dana, ugradio full HD kameru za prijenos uživo te s prijateljima s kojima ljetuje na otoku donio na plažu Jadro kako bi odradio svoje prvo snimanje većeg događaja. Više od tisuću kupača na Jadru s porukom „I love Vir“ bio je pravi snimateljski izazov.
„Sjajno je bilo. Radim s dronom oko godinu dana, ali ovo mi je bio prvi veći događaj. Mogu biti zadovoljan“, kaže nam student iz varaždinske regije, autor milenijske fotografije virske plaže i kupača. Na Viru je već treći put na ljetnom odmoru, a uživa s ekipom prijatelja koji su mu bili pomoć i podrška pri događaju. Kaže nam Tomislav kako su važni, pa ih nabrajamo redom: Jurica Genc, Jurica Zlatar, Ivan Ratković, Sebastijan Štriga, Adrian Kovaček, Goran Sinković i Marin Šimek. Još kaže kako je sudjelovao u važnom projektu koji je svim građanima u Novom Marofu omogućio besplatnu Wi-Fi mrežu, punjenje pametnih telefona na solarnoj klupi te live stream lokacije putem IP kamere. Projekt „Solar Wi-Fi Corner“ nastao je u sklopu inovativnog programa „Mladi: snaga zajednice“ koji je pokrenut u okviru Tematskog fonda „Demokratizacija i razvoj civilnoga društva 2.0“ Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Europske zaklade za filantropiju i društveni razvoj. Bolja Hrvatska je i na Viru.