Trinaestogodišnji Stipan Barišić ulovio još jednu neman!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Najulov 2018.
Autor: 
Stipan se opremio pravim štapom i srdelama kao ješkom te strpljivo čekao da se brancin objesi. No na sreću (ili nesreću!) Stipanu je umjesto brancina došla velika lica. Štap je pukao, a riba otplivala…
STIPAN BARIŠIĆ SA SVOJOM LICOM – Lica je bila teška 15 kilograma

Baš kao što smo i očekivali, Stipan Barišić nam se ponovo javio, ovoga puta sa puno kvalitetnijim ulovom i još dinamičnijom pričom.

Da podsjetimo čitatelje, Stipan se u prošlom broju Plodova zemlje i mora borio i uspješno izborio s velikim ugorom. No kako se na staroj slavi ne živi, Stipan je odlučio postići novu pobjedu i u skladu s tim je složio pribor za lov brancina. Na biogradskoj ih rivi ima i nije takva rijetkost uloviti ponekog s vremena na vrijeme, na što je Stipan i računao. Vezao je odgovarajući predvez, opremio se pravim štapom i srdelama kao ješkom i strpljivo čekao da se brancin objesi. No na sreću (ili nesreću!) Stipanu je umjesto brancina došla velika lica, nažalost za njega i pribor prevelika. Štap je pukao, a lica otplivala.

Naravno, ta nesretna epizoda je kod Stipana rezultirala samo još većim ribolovnim žarom. Stipan je uzeo jači štap, najlon od 0,90 milimetara i nakon dva dana se ponovo nacrtao na rivi potpuno spreman za pobjedu. I uistinu, lica mu je ponovo došla i zgrabila ponuđenu ješku tako da je borba, ovaj puta puno ravnopravnija, mogla početi. Nije bilo jednostavno svladati tako borbenu ribu no Stipan ju je na kraju uspio izmoriti i dovući do rive gdje su mu odrasli pomogli jer sam ipak ne bi uspio tako nešto nasukati. A kad ju je izvagao radost je bila još veća jer je lica bila teška punih 15 kilograma. I sad nas sve muči pitanje - što je sljedeće na popisu Stipanovih ribolovnih pothvata?

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)