Studenti u Zadru usavršavaju vještine potrebne za spašavanje života

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika anamarijabilan
Ljetna škola hitne medicine na Sveučilištu u Zadru
Hvala Vam što se odabrali Zadar za svoju Ljetnu školu. Sveučilište i naš Odjel za zdravstvene studije dat će Vam svu potrebnu potporu kako biste ostvarili zacrtane ciljeve. Nadam se da ćete uz rad imati vremena upoznati se i s našim gradom i njegovim ljepotama, rekao je prorektor Zjalić
Kroz predavanja, interaktivne seminare te praktične vježbe, prolazi oko 60 studenata

Na Novom kampusu Sveučilišta u Zadru jučer je s radom započela 16. Ljetna škola hitne medicine (Summer School of Emergency Medicine), koju organizira Odjel za zdravstvene studije Sveučilišta u Zadru u suradnji s Europskom medicinskom studentskom asocijacijom Zagreb (EMSA Zagreb).

Emergency Medicine Summer School je jedna od najboljih europskih ljetnih škola hitne medicine koja se već 15 godina, krajem srpnja, održavala u Dubrovniku. Ove je godine prvi put premještena u Zadar kako bi se povezalo zagrebačko i zadarsko sveučilište. Kroz predavanja, interaktivne seminare te praktične vježbe koje vode uvaženi domaći i strani stručnjaci iz područja hitne medicine prolazi oko 60 studenata medicine s raznih europskih i svjetskih sveučilišta te iz Hrvatske. Neke od tema koje se obrađuju su traumatska ozljeda mozga, osnovno održavanje života s automatskom defibrilacijom, osnovno održavanje života u djece, osnovne kirurške vještine itd.
Polaznike su na otvaranju pozdravili prorektor Sveučilišta u Zadru izv. prof. dr. sc. Slaven Zjalić i pročelnica Odjela za zdravstvene studije doc. dr. sc. Nataša Skitarelić.
- Hvala Vam što se odabrali Zadar za svoju Ljetnu školu. Sveučilište i naš Odjel za zdravstvene studije dat će Vam svu potrebnu potporu kako biste ostvarili zacrtane ciljeve. Nadam se da ćete uz rad imati vremena upoznati se i s našim gradom i njegovim ljepotama, rekao je prorektor Zjalić.
Uz stručni dio programa organiziran je i društveni koji obuhvaća turističko razgledavanje Zadra i okolice - šetnju starom jezgrom, obilazak grada uz pratnju turističkog vodiča, vožnju brodom do Kornata te rafting na Zrmanji i posjet Nacionalnom parku Paklenica u kojem će HGSS izvesti svoju pokaznu vježbu.
Kroz neformalni dio promovirat će se grad u kojemu se održava škola, jadranska obala te Hrvatska u cijelosti, kao zemlja koja uz prirodne ljepote nudi brojne znanstvene, kulturne i zabavne sadržaje, a što je čini vrlo atraktivnom svjetskom destinacijom.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno