Prevencija krađa na plažama i u kampovima

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
»Sigurna turistička destinacija«
Tijekom boravka u kampovima, na plažama i na ulicama i trgovima u Zadru, Biogradu, Starigradu, Ninu i Zatonu policijski službenici su educirali turiste o važnosti ponašanja svakog građanina u zaštiti svoje imovine kako ne bi postao žrtvom kaznenog djela
PU Zadarska
Policajci su u Ninu dijelili korisne savjete kako se zaštititi od krađe

Ljeto je vrijeme godišnjih odmora, opuštanja i odlazaka na plažu. Stoga čuvajte svoju imovinu kako bi izbjegli neželjene posljedice, upozoravaju iz PU zadarske.
Naime, u sklopu lokalnog preventivnog projekta »Sigurnost u turizmu Zadarske županije« kojem je nositelj Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, tijekom srpnja provedene su preventivne aktivnosti policije usmjerene na prevenciju krađa i džepnih krađa na plažama, u kampovima, trgovinskim centrima i na gradskim trgovima te drugim mjestima na kojima se očekuju gužve.
Aktivnosti su provodili policijski službenici i kontakt policajci Prve policijske postaje Zadar, Druge policijske postaje Zadar, Policijske postaje Biograd, Policijske postaje Obrovac, Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar i policijski službenici Službe policije u suradnji s policijskim službenicima za prevenciju Ureda načelnika i stranim policijskim službenicima iz Republike Mađarske, Poljske i Austrije koji borave na području Policijske uprave zadarske u okviru projekta »Sigurna turistička destinacija«.
- Tijekom boravka u kampovima, na plažama i na ulicama i trgovima u Zadru, Biogradu, Starigradu, Ninu i Zatonu policijski službenici su educirali turiste o važnosti ponašanja svakog građanina u zaštiti svoje imovine kako ne bi postao žrtvom kaznenog djela, a sve s ciljem podizanja razine samozaštitnog ponašanja građana i turista te njihove informiranosti o obilježjima kaznenog djela i ponašanjima počinitelja, izvještavaju iz PU zadarske.
Turisti iz drugih zemalja su sa zanimanjem razgovarali sa stranim policijskim službenicima i policijskim službenicima Policijske uprave zadarske uključenim u ove preventivne aktivnosti, a prilikom susreta uručene su im brošure »Siguran odmor« koje sadrže savjete o samozaštiti na četrnaest svjetskih jezika te važne telefonske brojeve pozivom na koje se može potražiti pomoć.
Policijski službenici posjetili su kampove i plaže na području Zatona te Turističku zajednicu Grada Nina, a brošure sa savjetima za »Siguran odmor« izložene su i po drugim turističkim zajednicama.
Ljeto je vrijeme godišnjih odmora, opuštanja i odlazaka na plažu. Stoga čuvajte svoju imovinu kako bi izbjegli neželjene posljedice, upozoravaju iz PU zadarske. 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno