Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Prevencija krađa na plažama i u kampovima

26.07.2021. 07:14


Ljeto je vrijeme godišnjih odmora, opuštanja i odlazaka na plažu. Stoga čuvajte svoju imovinu kako bi izbjegli neželjene posljedice, upozoravaju iz PU zadarske.
Naime, u sklopu lokalnog preventivnog projekta »Sigurnost u turizmu Zadarske županije« kojem je nositelj Vijeće za prevenciju kriminaliteta na području Zadarske županije, tijekom srpnja provedene su preventivne aktivnosti policije usmjerene na prevenciju krađa i džepnih krađa na plažama, u kampovima, trgovinskim centrima i na gradskim trgovima te drugim mjestima na kojima se očekuju gužve.
Aktivnosti su provodili policijski službenici i kontakt policajci Prve policijske postaje Zadar, Druge policijske postaje Zadar, Policijske postaje Biograd, Policijske postaje Obrovac, Postaje pomorske i aerodromske policije Zadar i policijski službenici Službe policije u suradnji s policijskim službenicima za prevenciju Ureda načelnika i stranim policijskim službenicima iz Republike Mađarske, Poljske i Austrije koji borave na području Policijske uprave zadarske u okviru projekta »Sigurna turistička destinacija«.
– Tijekom boravka u kampovima, na plažama i na ulicama i trgovima u Zadru, Biogradu, Starigradu, Ninu i Zatonu policijski službenici su educirali turiste o važnosti ponašanja svakog građanina u zaštiti svoje imovine kako ne bi postao žrtvom kaznenog djela, a sve s ciljem podizanja razine samozaštitnog ponašanja građana i turista te njihove informiranosti o obilježjima kaznenog djela i ponašanjima počinitelja, izvještavaju iz PU zadarske.
Turisti iz drugih zemalja su sa zanimanjem razgovarali sa stranim policijskim službenicima i policijskim službenicima Policijske uprave zadarske uključenim u ove preventivne aktivnosti, a prilikom susreta uručene su im brošure »Siguran odmor« koje sadrže savjete o samozaštiti na četrnaest svjetskih jezika te važne telefonske brojeve pozivom na koje se može potražiti pomoć.
Policijski službenici posjetili su kampove i plaže na području Zatona te Turističku zajednicu Grada Nina, a brošure sa savjetima za »Siguran odmor« izložene su i po drugim turističkim zajednicama.
Ljeto je vrijeme godišnjih odmora, opuštanja i odlazaka na plažu. Stoga čuvajte svoju imovinu kako bi izbjegli neželjene posljedice, upozoravaju iz PU zadarske.