Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Bod(ovi) protiv Intera kao melem na ranu

Autor: Drago Bajković

25.08.2008. 22:00
Bod(ovi) protiv Intera kao melem na ranu

Foto: Zvonko KUCELIN



Mogli bismo sljedeću utakmicu okarakterizirati i kao sudar dviju momčadi koje su prokockale uvjerljiva vodstva. Poraz od Intera bi za Zadrane bio prilično težak, jer bi im izravni konkurent pobjegao na šest bodova
Pogled na prvoligašku ljestvicu doista izleda loše. Naravno, iz kuta prvoligaša sa Stanova i svih onih koji zdušno navijaju za njih. Nakon pet kola Zadar čvrsto drži začelje prvoligaške kolone s tek jednim mršavim bodom. Posljednji, itekako bolni poraz od Dinama samo je još više zacementirao družinu Dalibora Zebića na dnu i prilično tmurni oblaci nadvili su se nad Stanovima. U odličnom ambijentu pred oko 3.500 gledatelja i prvi put pod svjetlima reflektora Zadar je odigrao hrabru utakmicu protiv lidera prvenstva.
Dinamo je bio na koljenima nakon prvih 45 minuta i samo je trebalo zadati završni udarac da bi ih se “dotuklo”. Međutim, u nastavku utakmice kao da je neka druga momčad Zadra istrčala na travnjak, nestalo je hrabrosti i borbenosti, posebice nakon što su iz nikakve prigode, nakon grubih pogrešaka u obrani domaćina, “modri” smanjili zaostatak. Kao po nekom, za Zadrane lošem scenariju Mandžukić i Balaban su još po jednom matirali vratara Ježinu i s nevjericom se opet moralo konstatirati da je Dinamo odnio sva tri boda u metropolu. A Zadrani odavno nisu bili bliže pobjedi i zato je žal još veća.
Neosporno je da bi ta pobjeda protiv lidera itekako podigla samopouzdanje Zebićeve momčadi i usuđujemo se pretpostaviti kako bi Zadar u nastavku prvenstva puno lakše dolazio do pobjeda. Ovako na kontu stoji samo jedan bod, a 11. Inter i 10. Croatia Sesvete bježe tri boda pred Zadrom. Nije to neka nedostižna razlika i mjesta za paniku u redovima momčadi sa Stanova još uvijek nema. Ali nelagoda se sigurno uvukla u momčad i nužan je jedan dobar rezultat već u sljedećoj utakmici koja slijedi. Jer, uz još jedan poraz ili dva, suparnici bi mogli pobjeći još više, a onda bi se moralo uložiti puno više napora da bi ih se stiglo.
Zato je utakmica sljedećeg kola za Zadrane itekako važna jer se susreću s najbližim susjedom na ljestvici – Interom. Ne treba zanemariti činjenicu da Zadrani gostuju u Zaprešiću i da nikako neće biti lako ostvariti pozitivan rezultat protiv “žutih”. U netom odigranom kolu Inter je također propustio priliku osvojiti sva tri boda i to u Vinkovcima gdje je imao vodstvo od 1:3, da bi u konačnici Cibalia preokrenula rezultat i pobijedila 4:3. Sigurno je to bio šok za momčad trenera Bračuna i u sljedećem kolu pokušat će se iskupiti za taj poraz. Mogli bismo sljedeću utakmicu okarakterizirati i kao sudar dviju momčadi koje su prokockale uvjerljiva vodstva. Poraz od Intera bi za Zadrane bio prilično težak jer bi im izravni konkurent pobjegao na šest bodova. Kako bilo da bilo, pred Zadranima je itekako težak zadatak.
Što se tiče ostalih dvoboja u 5. kolu neka veća iznenađenja se nisu dogodila. Rijeka je na gostovanju stigla do tri boda protiv Croatije iz Sesveta, što Zadru svakako odgovara. Varteks je bio bolji od Šibenika 2:1. dok je Zagreb identičnim rezultatom svladao Osijek. Hajduk je poput Zadra igrao u subotu i na svom Poljudu je uspio pobijediti Slaven Belupo. Na ljestvici vodi Dinamo s pet bodova prednosti pred Slaven Belupom i šest pred Zagrebom. Od Zadra su “modri” pobjegli s velikih 14 bodova. Previše nakon tek pet kola. A nije moralo biti tako.