Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Bratanović ne sumnja u dobar rezultat

Autor: Čedo Fabulić

25.08.2008. 22:00
Bratanović ne sumnja u dobar rezultat

Foto: Sebastian GOVORČIN



U konkurenciji 30 najboljih strijelaca u svijetu cilj mi je ući u finale, odnosno među osam najboljih, a za to će trebati dati više od 120 posto. Za to će najvjerojatnije trebati pucati oko 600 krugova, a ako Bog da mirno oko i mirnu glavu bit će sve u redu, kazao je Bratanović
Jedne igre su završile, a druge tek započinju. Naime, pekinška velebna sportska zdanja od sljedećeg tjedna ugostit će paraolimpijce iz čitavog svijeta pa tako i hrvatske predstavnike, njih 25, među kojima je i Zadranina Ivicu Bratanovića, koji će naše boje braniti u streljaštvu s još dvojicom kolega. Tim povodom u prostorijama HVIDRA-e održana je konferencija za medije na kojoj je Bratanović istaknuo:
– Najprije bih se zahvalio Gradu Zadru i Zadarskoj županiji koji su nabavili elektronsku metu te su mi na taj način omogućili da posljednjih mjesec dana kvalitetnije treniram. Meta je ista kakva će biti u Pekingu pa sam izuzetno zadovoljan. Zahvaljujem i treneru Tihomiru Jurkoviću koji je sa mnom trenirao dva mjeseca i brusio moju formu.
Kako je bilo na trenizima?
– Mogu reći da je bilo odlično. Kontrolno pucanje koje sam imao ulijeva mi veliko samopouzdanje, a plus toga dobre sam volje i sve je OK.
Što očekujete na Paraolimpijadi?
– U konkurenciji 30 najboljih strijelaca u svijetu cilj mi je ući u finale, odnosno među osam najboljih, a za to će trebati dati više od 120 posto. Za to će najvjerojatnije trebati pucati oko 600 krugova, a ako Bog da mirno oko i mirnu glavu bit će sve u redu. Kažem, tu će biti paraolimpijski pobjednik iz Atene, svjetski prvak, europski prvak, prvaci i rekorderi svojih država, tako da će čovjek trebati dati sve od sebe, ali ja ne sumnjam u sebe, a rezultati to i pokazuju, samo se treba smiriti i duboko skoncentrirati – kaže Bratanović.
Hrvatski olimpijci u subotu se skupljaju u Zagrebu, odakle će zrakoplovom do Pariza i dalje za Peking.