Najvjerniji sukošanski gosti

Slika korisnika admin
kos1
Velimir BRKIĆ
Milan i Marija Kos uselili su u novu kuću za odmor

Velika zabava obitelji Kos iz Slovenije uz bogat stol i odabrana pića, upriličena u povodu 40 godina neprekidnog ljetovanja u Sukošanu i useljenja u novu kuću za odmor, pretvorila se u ovogodišnji društveni događaj ovog kraja. Štoviše, rekli su nazočni, bio je to slovensko-hrvatski društveni događaj godine u Zadarskoj županiji. Osim uspješnih gospodarstvenika, poduzetnika i društveno-političkih djelatnika, među 60-ak uzvanika bili su i mali, obični ljudi s kojim se bračni par Kos, Milan i Marija, svakodnevno druže još od ljeta daleke 1968. godine i prvog dolaska u ovo turističko odredište.

- Kad sam imao četiri godine s roditeljima sam prvi put ljetovao u Sukošanu. Prije više od 20 godina pridružila mi se supruga, dakako i sin. Privučeni blagim podnebljem, privlačnom vegetacijom, dobrom spizom u izobilju te gostoljubivim domaćinima, u ovom pitomom dalmatinskom naselju ljeti smo na najbolji mogući način "punili baterije" za zimu. Moglo bi se reći da je Sukošan moj drugi dom, kaže 44-godišnji Milan Kos, vlasnik agencije za prodaju nekretnina u Celju.

- Spoj tradicije i modernog, ljepota mora i plaža, gostoljubivi domaćini uz bogat kulturno-zabavni program i domaću atmosferu već desetljećima privlače moju obitelj i brojne prijatelje iz Slovenije, koji se godinama vraćaju uživajući u „sukošanskom litu". Domaćini, poznati po tradicionalnoj gostoljubivosti, uvijek će se truditi izaći u susret svim željama, kako biste se uvijek poželjeli vratiti, zaključio je slavljenik Milan Kos, dodajući kako je Sukošanu potrebno još nekoliko malih i hotela s četiri i pet zvjezdica, ozbiljnije ulaganje u osuvremenjivanje plaža te dodatno uređenje obalnog pojasa da postane "in" turističko odredište.

Za zabavu je bio zadužen Rade Gunjević, dok je gost iznenađenja bio bibinjski pjesnik Ante Sikirić Krivin.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno