Subota, 11. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Poslije Pekinga svijet nije stao

Autor: Toni Bilić

25.08.2008. 22:00
Poslije Pekinga svijet nije stao

Foto: AP



Sigurno je da će mi trebati vremena da prebolim zlato, ali isto tako tek ću za nekoliko dana shvatiti koliko je vrijedna srebrna medalja. Ponosna sam na svoje srebro i ne ispričavam se nikome zbog toga što nisam uspjela osvojiti zlato – kaže Blanka
Blanka Vlašić, osvajačica srebrne medalje u skoku uvis na Olimpijskim igrama u Pekingu, jučer je nešto prije 14 sati sletjela zrakoplovom iz Züricha u zračnu luku Kaštela. Zajedno sa svojim stručnim stožerom kasnila je gotovo dva sata. Po izlasku iz zrakoplova najprije se našla u zagrljaju svojih najbližih, majke Venere, te trojice “mušketira”, braće Marina, Luke i Nikole. Najbolju hrvatsku atletičarku dočekali su i gradski čelnici, župan splitsko-dalmatinski Ante Sanader, dogradonačenici Splita Jozo Balić i Božo Čapalija i predsjednik Gradskog vijeća Splita Željko Jerkov. Blanki su došli čestitati i članovi njezinoga kluba “ASK”, kao i mnogobrojni prijatelji i prijateljice. Kada je ušla u glavnu zgradu zračne luke putnici koji su se tu zatekli gromoglasnim pljeskom pozdravili su hrvatsku heroinu, a mnogi su se s njom i slikali.
– Emocije su se slegle, Olimpijske igre su iza mene. Nije se dogodilo ono što sam željela. Ako se već nije moglo dogoditi zlato, dogodila se druga najbolja mogućnost. Nisam podbacila i iz Pekinga otišla pognute glave, niti ću Olimpijske igre imati u lošim uspomenama. Mislim da mi je ovo samo još jedna stepenica prema, vjerujem, još većim i boljim stvarima. Ne znam i sama što bih vam pametno mogla reći, sve sam rekla nakon natjecanja u Pekingu – kazala je Blanka Vlašić na početku konferencije za novinare u VIP salonu zračne luke.
Trzanje u snu
Blanka je za srebro iz drugog pokušaja preskočila letvicu na visini od 205 centimetara, prvi je skok na toj visini bio uspješan za Belgijku Tiju Hellebaut koja je osvojila zlatnu medalju.
– Još se nisam dobro naspavala, a kamoli da sam stigla prožvakati sve ono što se događalo tijekom samog natjecanja. Još ću se puno puta trzati u snu i trebat će mi vremena da zaboravim sve što se zbilo u Pekingu. Bila sam toliko blizu osvajanja zlatne medalje, međutim, Hellebaut je bila bolja samo u jednom skoku što joj je bilo dovoljno za zlatnu medalju. Moram biti sretna što sam osvojila srebrnu medalju. Sigurno je da će mi trebati vremena da prebolim zlato, ali isto tako tek ću za nekoliko dana shvatiti koliko je vrijedna srebrna medalja. Ponosna sam na svoje srebro i ne ispričavam se nikome zbog toga što nisam uspjela osvojiti zlatnu medalju u Pekingu.
Motivacije neće nedostajati
Blanka Vlašić nema vremena za odmor jer je već u petak očekuje miting Zlatne lige u Zürichu na kojem joj pobjeda donosi ostanak u konkurenciji za milijun dolara vrijedan jack pot.
– Ne nadam se baš nečemu posebnom u Zürichu, ali vjerujem da ću izvući to natjecanje. Poslije Pekinga svijet nije stao, natjecanja idu dalje, motivacije neće nedostajati. Prošle godine mi je nakon što sam osvojila zlato u Osaki bilo teško skakati u Zürichu, no znala sam što trebam učiniti jer su moje suparnice čekale moj eventualni kiks koji se nije dogodio i uspjela sam pobijediti.
Na presici u Pekingu Blanka je poručila da se neće udavati do Olimpijskih igara u Londonu.
– Definitivno je da ću se udati nakon Igara u Londonu – zaključila je Blanka Vlašić.