Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Možemo kad hoćemo

Autor:

25.08.2009. 22:00
Možemo kad hoćemo

Foto: Vedran SITNICA



Pokazali smo da možemo samo trebamo tako i nastaviti i kad imamo glavu i rep onda možemo parirati svakome – mišljenja je PuljiĆ


Obrana Zadra u  srazu s Dinamom je bila pod  maksimalnim opterećenjem,  ali ipak se veliki trud u 90  minuta igre isplatio višestruko  i  Zagrepčani su prvi put nakon  četiri godine ostavili bodove  na Stanovima Uz vratara  Ježinu najzaslužniji što je Dinamo imao golgeterski post,  što nije još tamo od srpnja  mjeseca i gostovanja kod Hazara u pretkolu Lige prvaka, je  upravo ta zadnja stoperska  linija Bećiri, Jonjić, Puljić.  Ovaj potonji, stasiti Hercegovac koji je kao junior bio i u  Hajduka, a posljednje tri godine nosi zadarski dres je uvijek jedan od najpouzdanijih  Zebićevih igrača.
Kakav je dojam na njega  ostavila ova uspješna utakmica s hrvatskim prvakom?
– Igrali smo kako smo se  dogovorili i na kraju se to  pokazalo vrlo učinkovitim.  Agresivnost i čvrstoća su donijele stabilnost i u većem dijelu utakmice smo bili dobro  postavljeni na terenu. Teško je  igrati kad svaki protivnički  igrač ima sposobnost stvoriti  višak i morali smo u mnogo  situacija isčitavati njihove  kretnje kako bi ih mogli spriječiti u stvaranju tog viška –  kaže Puljić koji se cijeli susret  trebao hrvati s kalibrima kao  što su Mandžukić ili Papadoupulos.
– Jako su spretni obojica i  nije ih definitivno lako čuvati.   Tehnički su na visokoj razini i  sreća da nam se nije nekoliko  propusta osvetilo. U globalu  dobro smo se pokrivali  međusobno u zadnjoj liniji što  je donijelo na kraju veliki bod  – istaknut će Puljić koji će  predvoditi obranu Zadra i  sljedećeg vikenda kad gostuju  u Čakovcu kod Međimurja.
Može li se prenijeti ovaj  model s utakmice s Dinamom  i na sraz sa Čakovčanima?
– Što mogu reći, nego da se  nadam da ćemo uspjeti povezati dvije dobre predstave i  biti dobri protiv Međimurja  kao i protiv Hajduka i Dinama. Mislim da kad smo u  situaciji da moramo nešto je  uvijek po nas puno gora nego  kad igramo protiv izrazitih favorita. Pokazali smo da  možemo samo trebamo tako i  nastaviti i kad imamo glavu i  rep onda možemo parirati  svakome – mišljenja je Puljić  koji se malo osvrnuo i na ovih  prvih pet kola Hrvatske nogometne lige u kojima se primijeti dobar start ovih novih  momčadi pristiglih iz Druge  lige.
 – Uvijek je lakše igrati kad  nema opterećenja u glavama.  Ove momčadi pristigle iz Druge lige igraju trenutno iznad  svojeg maksimuma i sigurno  im je olakšana situacija što u  startu nisu već predodređeni  za borbu za opstanak. Ipak  momčadi poput Hajduka ili  Zagreba koji su jako loše krenuli imaju imperativ pobjede  koji zna blokirati igrače i onda  se događa to što se događa.  Sve u svemu je Zadar dosta  dobro krenuo u sezonu za  razliku od prošle godine kad  smo bili na dnu veći dio prvenstva – za kraj je kazao  Puljić.