Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Odvjetnik: Jadranko Lisica je žrtva nasilničkog ponašanja

Autor: Z L

25.08.2009. 22:00
Odvjetnik: Jadranko Lisica je žrtva nasilničkog ponašanja

Foto: Arhiv ZL



Nakon članka objavljenog u Zadarskom listu pod naslovom «Susjedima u Kožinu prijetio smrću» oglasio se odvjetnik Jadranka Lisice Smiljan Bakočević sa zahtjevom za ispravak informacije.
“Iznesen je cijeli niz neistinitih informacija, čime su povrijeđena prava i interesi g. Lisice. Naime, g. Lisica nije nikome prijetio smrću, niti je «uzurpirao dio zemljišta ispred njihove zgrade», i nikome nije oduzeo parkirališna mjesta, kako se pogrešno tvrdi, već je on vlasnik susjedne parcele koja je položena ispred predmetnih zgrada, koju nekretninu je prije više godina kupio, ogradio i uknjižio svoje vlasništvo u zemljišnoj knjizi (zk.ul. 5337 k.o. Diklo).
Zbog nasilničkog ponašanja i pokušaja g-đe Živkušić da djelomično poruši i time ošteti zid kojim je ogradio svoju nekretninu, g. Lisica je još prije 15-ak dana istu prijavio policiji zatraživši njihovu pomoć, o čemu svjedoči njegova prijava zaprimljena u PU Zadarskoj. Tako je i kritičnog dana upravo g. Lisica u periodu od 15,30-17,30 sati desetak puta telefonski tražio intervenciju i zaštitu policije zbog nasilničkog ponašanja i oštećenja njegove imovine, jer su suprug i sin g-đe Živkušić, uz pomoć još dvojice radnika, porušili dio njegovog ogradnog zida i time omogućili protok oborinskih i fekalnih voda na njegovu nekretninu. Te štetne imisije dolaze i iz garaže g-đe Živkušić, koja je svoju garažu koja nema kanalizacijski odvod, suprotno građevinskoj dozvoli, prenamjenila u apartman.
Iz navedenog je očigledna namjera g-đe Živkušić da neistinito prikazujući stvarno stanje stvari, kao i g. Lisicu kao osobu koja je prijetila njezinoj obitelji, ostvari svoje ciljeve koji nisu utemeljeni na zakonu, zbog čega će g. Lisica pokrenuti sve potrebne postupke radi zaštite njegovih prava”, piše u reagiranju što ga u ime Jadranka Lisice potpisuje odvjetnik Bakočević.