Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Slobodno još 218 upisnih mjesta

Autor:

25.08.2009. 22:00
Slobodno još 218 upisnih mjesta

Foto: Adam VIDAS



Među četiri zadarske škole u kojima je upis još uvijek moguć, najviše je slobodnih mjesta – 28, u Poljoprivrednoj, prehrambenoj i veterinarskoj školi Stanka Ožanića


Ovoga tjedna do 27. kolovoza u tijeku je jesenski rok upisa učenika u prvi razred srednje škole. U prvom je roku upisano 2.061 učenik, a od ukupno 21 škole na području županije, slobodnih mjesta za upis ostalo je u njih devet.
Među četiri zadarske škole u kojima je upis još uvijek moguć, najviše je slobodnih mjesta – 38, u Poljoprivrednoj, prehrambenoj i veterinarskoj školi Stanka Ožanića. Zanimanja koja je moguće odabrati su: agroturistički tehničar (1 mjesto), poljoprivredni tehničar – fitofarmaceut (4), prehrambeni tehničar (6), veterinarski tehničar (1), cvjećar (2), pekar (7), mesar (7) te skupina programa TES – pomoćni cvjećar i pekar – (10).
Ukupno sedamnaest slobodnih mjesta, od kojih 13 za konobare, a četiri za pomoćne kuhare i konobare – TES ostalo je u Hotelijersko-turističkoj i ugostiteljskoj školi. Pomorska škola ima još šest mjesta za upis tehničara za brodostrojarstvo te četiri za pomorskog nautičara, a četiri mjesta za zanimanja grafički dizajner, slikarski dizajner i dizajner odjeće preostala su u Školi za tekstil, dizajn i primijenjenu umjetnost.
Srednja škola Obrovac učenike može još upisati u programe opće gimnazije (10 mjesta), ekonomist (11), prodavač (7), vodoinstalater (3) te instalater grijanja i klimatizacije (3). Još trideset mjesta preostalo je u Srednjoj školi kneza Branimira u Benkovcu i to za zanimanja: ekonomist (1 mjesto), prodavač (11), tokar (5), automehaničar (2), zidar (6), klesar (4), keramičar-oblagač (1), a 42 učenika primiti još uvijek može i Srednja škola Biograd na Moru. I tamo je ostalo slobodnih mjesta za program opće gimnazije (2 mjesta), ekonomist (5), prodavač (12), instalater grijanja i klimatizacije (9), vodoinstalater (7), automehaničar (4) te konobar (3).
U Srednjoj školi Bartula Kašića u Pagu za upis u opću gimnaziju slobodno je još jedno mjesto, za zanimanje kuhar 11 te konobar 10, dok Srednja škola Gračac upisati može još devet šumarskih tehničara, jednog instalatera grijanja i klimatizacije, tri vodoinstalatera te po četiri bravara i automehaničara.