Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Školu vaterpola pohađalo 58 djece

25.08.2010. 22:00
Školu vaterpola pohađalo 58 djece


Vrlo smo zadovoljni odazivom djece i zato ćemo za sljedeću godinu poraditi na sudjelovanju naših malih vaterpolista u juniorskoj ligi. Naime, imamo jako puno djece koja već godinama treniraju vaterpolo i normalno je da imaju ambicije igrati s drugim klubovima. Vjerujemo da će nam u tome više pomoći Grad Pag, budući su nam financije glavni problem, rekao je Berlengi
Mali polaznici škole vaterpola završetak ovogodišnje sportske i školske sezone u vaterpolu i plivanju u Pagu obilježili su revijalnom utakmicom između djece koja su trenirala vaterpolo i njihovih očeva.
Organiziran je i mini maraton, u dužini od oko 800 metara koji se plivao od plaže Mađarica do Mandrača, a najbolji maratonac ove godine je Ivan Perko, drugo mjesto je zauzeo Danijel Grašo, a treće Antun Omerzu. Ova mala sportska manifestacija za male vaterpoliste i plivače održala se uz plažu Mađaricu. Nakon natjecateljskog dijela održano je ugodno druženje djece koje je omogućila Turistička zajednica Grada Paga.
Kako nam je potvrdio trener i predsjednik Vaterpolo kluba Pag, Marin Brlengi tijekom ovog ljeta školu vaterpola pohađalo je 58 djece.
– Vrlo smo zadovoljni odazivom djece i zato ćemo za sljedeću godinu poraditi na sudjelovanju naših malih vaterpolista u juniorskoj ligi. Naime, imamo jako puno djece koja već godinama treniraju vaterpolo i normalno je da imaju ambicije igrati s drugim klubovima. Vjerujemo da će nam u tome više pomoći Grad Pag budući su nam financije glavni problem, rekao je Berlengi.
Važno je reći kako se ljetna škola vaterpola i plivanja u Pagu održava već šest godina zaredom, a ovog ljeta s djecom su radili treneri Filip Berlengi, Mihovil Staroveški i Marin Berleng. Kroz školu vaterpola u zadnjih šest godina prošlo je oko 200 djece.
Inače, škola vaterpola održava se od početka srpnja do kraja kolovoza svaki dan, osim vikendom u jutarnjim satima.
– Mladi vaterpolisti se okupljaju na plaži Mađarica. Prvo kreću s razgibavanjem, učenjem skokova u more, plivanjem te ostalim sportskim vještinama igranja vaterpola. Djeca imaju vrlo dobre uvjete, osim predivne plaže, uz Mađaricu se nalazi s mrežom i dva gola omeđeno igralište, adekvatne kapice i lopte, što malim vaterpolistima daje poticajni osjećaj profesionalizma. Nama je najvažnije da su djeca zadovoljna, jer nauče igrati vaterpolo što je jedan vrlo zdrav i koristan sport te aktivno provode svoje slobodno vrijeme, istaknuo je Berlengi.