Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Borik krenuo pobjedom, danas protiv Kvarnera

25.08.2011. 22:00
Borik krenuo pobjedom, danas protiv Kvarnera


Marino Šarlija nam se tek priključio, a novi igrači se tek trebaju uigrati – kaže Pero Perić


Košarkaši Borik-Puntamike odigrali su prvu pripremnu utakmicu u novoj sezoni. Na gostovanju kod Trogira, koji je prošle sezone ispao iz A-1 lige, momčad Nevena Plantaka ostvarila je visoku pobjedu, premda rezultat u ovom slučaju nije bio u prvom planu.
– Statistika doista nije bila važna. Pobijedili smo velikom razlikom, ali momčad Trogira je vrlo mlada i konačni rezultat stvarno nije bio bitan. Najvažnije je bilo da svi igraju i dobiju određenu minutažu, uključujući i mlađe igrače te da, nakon uvodnog dijela priprema, polako počnemo ulaziti u natjecateljski ritam – kaže Pero Perić, sportski direktor Puntamičana.
Jasno, noge i ruke su još uvijek teške od bazičnog dijela priprema i mnogo je stvari na kojima još treba raditi, a prva utakmica protiv slabijeg protivnika idealno je poslužila kao svojevrsno zagrijavanje.
– Na terenu je to izgledalo dobro, iako su još uvijek svi teški. Marino Šarlija nam se tek priključio, a novi igrači se tek trebaju uigrati. Mladi su igrali dosta i sve je bilo u redu za prvu utakmicu.
Potvrdom ostanka Šarlije na centarskoj poziciji, roster Puntamičana je skoro kompletiran.
– Čekamo još jednog igrača na vanjskoj poziciji, a najvjerojatnije će to biti Petar Marić. On je još nešto ozlijeđen, tako da ćemo vidjeti ovih dana. Svi znamo kakva je financijska situacija i u tim okvirima smo sastavili mladu momčad – kaže Perić.
U svakom slučaju, za trenera i momčad je bolje su ostali Šarlija i Marić, nego da se išlo u potragu za novim igračima na tim pozicijama. Tako je ipak dobar dio momčadi od prošle sezone ostao na okupu i bit će lakše nadoknaditi odlaske Škifića, Petanija, Ružića i Mikulića.
– Većina igrača već poznaje način rada trenera, što je jako bitno, tako da on sada može raditi nadogradnju. Naše glavne prinove su Domagoj Vidaković i Nikola Blažević, a ostali su mladi igrači, Emilio Banić, Karlo Ljubičić i momci iz našeg omladinskog pogona. Ima tu šest-sedam mlađih igrača, koji se bore za mjesto u momčadi i minutažu i svatko će dobiti priliku da se pokaže. Sve ovisi o taktičkim postavkama trenera. Kroz pripremne utakmice će se vidjeti kako tko funkcionira i tko će iskočiti u prvi plan.
Kako vam se za sada čine ostali A-1 ligaši?
– Čini mi se da će se napraviti mala razlika između klubova koji će se boriti za ligu za prvaka i ostalih. Ima pet-šest klubova koji financijski bolje stoje, a najbolji primjer su novi A-1 ligaši, Križevci i Jolly. Po prinovama se vidi da su ozbiljno krenuli i da nemaju problema s novcima. Zadar je, naravno, glavni favorit, Split je standardan, a Svjetlost Brod se također pojačala sa novim trenerom i četiri-pet igrača. Tu je i Darda, koja je nešto promijenila momčad, a svi mi ostali znamo što nas čeka. U svakom slučaju, rosteri momčadi još nisu kompletirani tako da treba vidjeti kako će tko izgledati za mjesec dana – za kraj će Perić.
Danas od 18.45 sati Borik u Rijeci igra pripremnu utakmicu protiv Kvarnera, dok će u utorak od 17.30 gostovati kod Alkara u Sinju. Nakon toga sljede dva pripremna ogleda protiv ruskih prvoligaša, 5. i 6. rujna u Poreču.


Zadar pregovara sa Špraljom




Franko Kaštropil, Ivica Radić i povratak Ive Ivanova. Time možda nije zaključena lista Zadrovih pojačanja na centarskim pozicijama. Momčadi Aleša Pipana bi se, naime, mogao priključiti još jedan iskusan igrač. Riječ je od 27-godišnjem Zadraninu Šimi Špralji, kojemu bi to bio povratak u matični klub nakon 2005. godine. Tada je otišao u Split, a posljednje četiri sezone odigrao je u dresu Širokog. Tamo je bio jedan od ključnih igrača i kapetan momčadi, a krajem prošle sezone istekao mu je ugovor s klubom iz Hercegovine. Kontakt između Špralje i Zadra je uspostavljen, obostrana želja za realizacijom ovog transfera postoji i do kraja tjedna trebalo bi biti poznato hoće li se on uistinu i ostvariti. U svakom slučaju, Zadar bi time kompletirao bez sumnje najjaču centarsku liniju u A-1 ligi te bi mu preostala potraga za još jednim pojačanjem na šuterskoj poziciji. Kako sada stvari stoje, nije izgledno da će to biti Goran Vrbanc, čije se ime proteklih dana spominjalo, no košarkaška tržnica je još uvijek otvorena i sve je moguće.