Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Užitak objedovanja podno stoljetnih zidina

25.08.2011. 22:00
Užitak objedovanja podno stoljetnih zidina


Restoran Casa Vecchia u  Biogradu može se podičiti uz  dobru “spizu” i jedinstvenom  atmosferom objedovanja podno stoljetnih zidina “opasanih” gustom vegetacijom.  Smješten u samom srcu Biograda, ovaj ugostiteljski objekt krasi autentična arhaična atmosfera nekadašnjeg Biograda, debelih  kamenih zidova, starinskih  škura na prozorima, stoljetnih stabala i bujnog zelenila  koje ozbiljno prijeti zauzeti  gotovo svaki pedalj slobodnog prostora. Rezultat je  svakako jedna od najljepših  “teraca” u Biogradu na kojoj i  ona najjednostavnija jela poput pizza, pašte, rižota ili  kakve ljetne salate lakše “klize” niz grlo. Svjesni toga  vlasnici Ivica i Marko Jelić  ne nastoje otkriti “toplu vodu”, već godinama uhodano  svoju gastrokartu baziraju  na spomenutim jelima, nastojeći bez prevelike pompe  svojim gostima pružiti priliku brzog i cijenom prihvatljiva objedovanja. S obzirom na to da im je pizza  najtraženije jelo, nismo se  puno dvoumili kada smo za  potrebe pisanja ovog članka  izabrali upravo pizzu za  glavno jelo. Dakako, onu  najbolju – pizzu casa vecchia. I nismo se prevarili:  bogata, pripremljena u  krušnoj peći bila je primjeren odraz restoranske ponude. No Marko je inzistirao  da probamo i njoke i paštu  pa smo objed zaokružili  ukusnim njokima s gorgonzolom i zelenim rezancima s  lignjama na kojima kompliment upućujemo šefici kuhinje Vlatki Jelić te, dakako, i  picajolu Kristijanu Dubravici.


Pizza Casa Vecchia


Pripremljeno tijesto mora stajati u hladnjaku minimalno 24 sata. Prije  pečenja loptice tijesta razvlačimo, a umak radimo od posoljenih i  popaprenih pelata. Nakon toga ide kombinacija tri sira, edamera, gaude  i mozzarelle te domaće pancete, kapara i tikvica (također obavezno iz  domaće proizvodnje). Kada se pizza ispeče, stavlja se pršut da se  lagano rastopi te na kraju origano i masline.