Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Cremona je moj najbolji angažman u dosadašnjoj karijeri

Autor: Roman Morović

25.08.2013. 22:00
Cremona je moj najbolji angažman u dosadašnjoj karijeri


Šime Špralja danas u Cremoni počinje pripreme za svoju 14. profesionalnu sezonu. U protekloj, koju je odradio u Treflu iz Sopota, osvojio je svoj 11. trofej, Poljski kup. Prije toga u vitrine je pospremio i četiri trofeja sa Zadrom, te šest sa Širokim. U matičnom klubu osvojio je dvije duple krune, Goodyear ligu i Kup Krešimira Ćosića 2003., te prvenstvo Hrvatske i Kup 2005. Nakon jednogodišnje splitske epizode, u Širokom Brijegu je nastavio berbu trofeja, osvojivši četiri prvenstva i dva kupa u pet godina.
– BiH liga možda nije neka visoka košarkaška razina, ali finala su uvijek poseban doživljaj i visoke su tenzije. To je smisao košarke. Puno je ljepše igrati u manjem klubu i boriti se za trofeje, nego za sredinu tablice u nekoj malo jačoj ligi. Najbolje košarkaške dane proveo sam u Širokom. Bio sam nositelj igre i osvajao trofeje – priča bivši kapetan momčadi iz Hercegovine.
Ipak, nema dvojbe oko toga koji je trofej najdraži.
– Sigurno Goodyear liga sa Zadrom. Tu nema premca. Tada je košarka u Zadru bila prva stvar. Bili smo praktički autsajderi na završnom turniru i to je nešto neponovljivo. Izuzetno sam sretan što sam bio dio te momčadi Zadra.
Iz Zadra je otišao 2005. pa je preko Splita 2006. došao u Široki i ostao tamo do 2011. U međuvremenu je bilo i glasina da bi se mogao vratiti u matično jato.
– Bilo je kontakata u više navrata, jedne godine s trenerom Jusupom, kada sam ostao u Širokom pa kasnije sa Skročom. Drago mi je su kontakti postojali i da je Zadar iskazao želju da se vratim, ali u tim trenucima se jednostavno nismo našli.
I ove sezone Špralja ostaje u inozemstvu, ali u mnogo jačoj ligi, talijanskoj. Potpisao je za tamošnjeg prvoligaša Vanoli Cremonu.
– Primijetili su me u Poljskoj, kontaktirali menadžera i poslali ponudu. Jasmin Perković i Andrija Stipanović rekli su par dobrih riječi, u dva-tri dana smo se dogovorili i potpisali ugovor.
Je li to najunosniji ugovor u vašoj karijeri?
– S obzirom na to kakva je financijska situacija u Europi, teško je to na taj način uspoređivati s prijašnjim godinama, jer su ugovori dosta pali svugdje pa i u Italiji. No, što se tiče košarke i lige, to je definitivno moj najbolji angažman do sada.