Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Šarić pjevala na posljednjem koncertu za obnovu koncertne dvorane

Autor: Z L

25.08.2013. 22:00
Šarić pjevala na posljednjem koncertu za obnovu koncertne dvorane

Foto: Vedran SITNICA



Nela Šarić na Trgu Petra Zoranića je nastupila u sklopu akcije Zadar classic open air koju je pod nazivom Trebamo i želimo koncertnu dvoranu u Kneževoj palači prije osam mjeseci inicirao Lions klub Zadar


Nastupom mlade, zadarskoj javnosti poznate sopranistice Nele Šarić, u petak je završio ovoljetni Zadar classic open air. Ovo je mladoj sopranistici bio treći nastup na tom festivalu, a na klaviru ju je opet pratila prof. Blanka Aždajić Medić. Njih dvije su 3. srpnja i otvorile festival koji je potom donio još 12 koncerata.
Novi festival pod zadarskim ljetnim nebom, prvi je “ulični” festival klasične glazbe održan u gradu koji obiluje događanjima, posebice glazbenim. Već u svom prvom izdanju osigurao je zapaženo mjesto među brojnim zbivanjima, ističući se svojim humanitarnim karakterom. Zadar classic open air je dio velike akcije koju je pod nazivom Trebamo i želimo koncertnu dvoranu u Kneževoj palači prije osam mjeseci inicirao Lions klub Zadar. Ustanovljen je uz potporu Grada Zadra i Turističke zajednice grada, a sav prihod prikupljen prilozima posjetitelja, namijenjen je fondu za obnovu koncertne dvorane. Svojim sudjelovanjem na 13 festivalskih koncerata zadarski su glazbenici poručili da im nedostaje dvorana koja je bila po mjeri grada i njenih građana i u kojoj su desetljećima odgajani naraštaji novih, među njima kasnije i slavnih glazbenika.
 – Od kada nema te dvorane, sviramo na ulici – čulo se na nekim od koncerata festivala.
Cijela akcija će, vjeruju organizatori, pomoći procesu brže obnove Kneževe palače. Nakon agresorskih granata u listopadu 1991. kulturne ustanove su iz nje otišle na sve strane, a koncertna dvorana je ostala nijema. Povratak života u nju donio bi, sigurno je, i više života staroj gradskoj jezgri.