Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Sve veći, sve ozbiljniji, sve kvalitetniji Monoplay

Autor: Krešimir Bukvić

25.08.2013. 22:00
Sve veći, sve ozbiljniji, sve kvalitetniji Monoplay

Foto: Zvonko KUCELIN



Monoplay, jedini specijalizirani hrvatski festival suvremenog solo plesa u Zadru održat će se od 1. do 3. rujna


U crkvi sv. Dominika održana je konferencija za medije u povodu održavanja 5. Monoplaya – jedinoga specijaliziranoga hrvatskog festivala suvremenog solo plesa koji će se održati u Zadru od 1. do 3. rujna. O festivalu su govorili umjetničke ravnateljice festivala Sanja Petrovski i Petra Hrašćanec, producent Danijel Popović, tehnički direktor Bojan Gagić te suradnici Mario Županović i Jure Aras.
– U svom petom izdanju Monoplay je sve veći, sve ozbiljniji, sve kvalitetniji. Ove nam godine dolazi čak osamnaest autora. Tako ćemo uz naše Zadrane Ivu Burčul, Stošiju Zrinski, Mateu Bilosnić, Josipu Štulić, Filipu Bavčević i Deanu Gobac vidjeti i strane goste. U Zadar iz Brazila dolazi Renan Martins de Oliveira, Jule Flierl iz Njemačke i Paola Ponti iz Italije, naglasila je Petrovski.
Županović je dodao kako je kvaliteta festivala i u tome što su izvođači ujedno i autori izvedbi, što svakako obećava veću odgovornost prema publici.
– Drago mi je što se festival razvija, što je ove godine s plesnog medija krenuo i u eksperimentalnu i multimedijalnu umjetnost, dodao je Županović.
– Mali smo festival, no što se tiče plesne umjetnosti – velik festival, istaknula je Hrašćanec sigurna da će se publici svidjeti program, što će moći vidjeti na koliko se sve načina može postaviti plesna scena.