Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadranki ponudio posao u Italiji pa ju zarobio i seksualno iskorištavao

Autor: Suzana Bandić

25.08.2013. 22:00
Zadranki ponudio posao u Italiji pa ju zarobio i seksualno iskorištavao

Foto: PIXSELL/Ilustracija



Zbog silovanja, iznude i trgovanja ljudima na mjesec dana iza rešetaka zadarskog zatvora sudac istrage Županijskog suda u Zadru uputio je 38-godišnjeg državljanina BiH.
– Osumnjičenog 38-godišnjaka policajci su uhitili prošlog petka u Ličkom Petrovom Selu nakon čega je nad njim provedeno kriminalističko istraživanje. Priveden je sucu istrage Županijskog suda u Zadru uz kaznenu prijavu zbog tri kaznena djela na štetu 37-godišnjakinje sa zadarskog područja, rekao je Elis Žodan, glasnogovornik PU zadarske.
Kako doznajemo, 37-godišnja žena s godinu dana starijim muškarcem stupila je u kontakt u lipnju ove godine preko društvene mreže Facebook i požalila mu se na teške životne uvjete i nezaposlenost. Budući da je on živio i radio u Italiji, ponudio joj je pomoć u potrazi za poslom. Nakon svega nekoliko dana na Facebooku joj je poslao poruku s dobrom vijesti – “pronašao joj je posao u jednoj talijanskoj tvornici”. Ne sluteći baš ništa loše žena je spakirala stvari i otputovala s 38-godišnjakom u Italiju. No umjesto zaposlenja i rješenja egzistencijalnog pitanja, dočekao ju je horor. Muškarac joj je uzeo dokumente,  zatočio ju u stanu koji koristi i tamo ju prisiljavao na seksualne odnose i da mu služi. Obespravljenu i poniženu krajem srpnja odveo je sa sobom u okolicu Cazina u BiH gdje ju je, također seksualno iskorištavao, a onda ju je pustio.
Žena se vratila kući, no tu njezina agonija nije završila.  Nakon nekog vremena, odnosno kako navodi policija u kolovozu, on ju je počeo zvati i prijetiti joj kako u razgovoru, tako i SMS-porukama tražeći da mu vrati novac koji joj nikada nije niti posudio. U strahu za svoj život žena se obratila zadarskim plavcima i ispričala im svoju tešku životnu priču što je rezultiralo uhićenjem. Policajci su 38-godišnjaka uhitili prošli petak u večernjim satima na granici između Hrvatske i BiH.
U PU zadarskoj nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje nakon čega je uz kaznenu prijavu prepraćen sucu istrage Županijskog centra u Zadru. Određen mu je pritvor u trajanju do mjesec dana kako ne bi pobjegao, ali i kako ne bi na slobodi ponovio kazneno djelo.