Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Domaći i furešti darovali 57 doza krvi

25.08.2016. 22:00
Domaći i furešti darovali 57 doza krvi


Još jedan veliki uspjeh Aktiva DDK Sukošan – u drugoj ovogodišnjoj akciji organiziranoj u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zadar i Odjelom za transfuziju Opće bolnice Zadar prikupljeno je čak 57 doza krvi. Akciji se odazvalo čak 63 davatelja, što je pravi pokazatelj solidarnosti i velikodušnosti. U ovoj akciji oboren je i jedan rekord, svoju krv je dalo čak 10 Debeljačana.
– Ne treba strahovati za budućnost našeg aktiva, svake godine imamo petnaestak novih darivatelja, ponosno će Ljubo Pavić, organizator akcije.
Bilo je to sasvim nesvakidašnja akcija darivanja krvi. Osim kćeri, sinova i očeva, braće i sestara, hvalevrijedan je primjer darivanja krvi vatrogasaca DVD Sukošan i Udruge za poticanje uzgoja i zaštitu malih životinja “Grdelin” iz Debeljaka, koji su po prvi puta pristupili akciji.
– Darovana krv je zaista jedan od najljepših darova koje zdrav čovjek može dati bolesnom, jer vraća zdravlje i spašava život, rekao je Niko Pedić, predsjednik Udruge “Grdelin”.
Osim Lenka i Antonije Lozić iz obitelji vrsnog klapskog voditelja Ante Lozića, krv je dao i Igor Horvat iz Bjelovara te humani taksisti iz Zagreba, supružnici Marija i Mladen Petrovečki.
– Kako ljetujemo u Sukošanu ovo nam je treća godina za redom da ovdje dajemo krv, govori samozatajna humanitarka Marija, koja je dosad 29 puta darovala krv.
Nakon uspješne akcije, domjenka uz bogat stol i dogovora za sljedeći zajednički izlet, Pavić je zahvalio darivateljima, aktivistima, OŠ Sukošan, Općini, Turističkoj zajednici, restoranima Bonaci i Veseljaku, restoranu-hotelu Joso, bifeu Hajduk, kafićima Sunset i Fortuna, te mesnici Pivac.