Roditelji prijavite se za sufinanciranje udžbenika!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
ISPLAĆENE PRVE SUBVENCIJE
Poziv traje do 15. rujna

Upravni odjel za odgoj i školstvo Grada Zadra obradio je prvih pristiglih 100 zahtjeva za subvenciju kupovine udžbenika za osnovnu školu. Od tih 100 zahtjeva pozitivno je riješeno 96 te je doznačeno 102.100,00 kuna.

Rok za dostavu zahtjeva za subvencije traje do 15. rujna, te iz Grada pozivaju građane da prikupe potrebnu dokumentaciju na vrijeme.

Pravo na novčanu pomoć za nabavu školskih udžbenika ostvaruju roditelji (korisnici - sukladno Zakonu o doplatku za djecu) učenika osnovnih škola kojima je Grad Zadar osnivač s prebivalištem na području Grada Zadra, ukoliko ostvaruju pravo na dječji doplatak sukladno dohodovnom cenzusu iz Zakona o doplatku za djecu, te ako ne ostvaruju pravo na besplatnu nabavu udžbenika po drugom osnovu.

Visina novčane pomoći i kriteriji za ostvarivanje prava na sufinanciranje udžbenika jesu:

Iznosi novčane pomoći za korisnike učenika od I. do IV. razreda:

- korisnici doplatka za djecu koji pripadaju prvoj cenzusnoj grupi 700,00 kn,

- korisnici doplatka za djecu koji pripadaju drugoj cenzusnoj grupi 350,00 kn,

- korisnici doplatka za djecu koji pripadaju trećoj cenzusnoj grupi 200,00 kn.

Iznosi novčane pomoći za korisnike učenika od V. do VIII. razreda:

- korisnici doplatka za djecu koji pripadaju prvoj cenzusnoj grupi 1.400,00 kn,

- korisnici doplatka za djecu koji pripadaju drugoj cenzusnoj grupi 700,00 kn,

- korisnici doplatka za djecu koji pripadaju trećoj cenzusnoj grupi 400,00 kn.

Korisnici doplatka za djecu koji to pravo ostvaruju za dijete s težim oštećenjem zdravlja prema propisima iz socijalne skrbi, neovisno o dohotku po članu kućanstva, a sukladno Zakonu o doplatku za djecu, ostvarit će pomoć za nabavu udžbenika u visini prve cenzusne grupe.

Zahtjev s potrebnom dokumentacijom predaje se u navedenom roku u sobu broj 5 (Pisarnica) u zgradi Gradske uprave (Narodni trg 1) ili šalje poštom na adesu: Grad Zadar, Upravni odjel za odgoj i školstvo, Narodni trg 1, 23000 Zadar s naznakom "Za sufinanciranje školskih udžbenika".

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno