Završava detaljni nadzor Poliklinike - primopredaja je samo pitanje dana

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Na gradnji ovog objekta do sada je bilo puno propusta, tako da smo svi vrlo oprezni i ne želimo ništa prepustiti slučaju. Nedostaci na koje se naiđe otklanjaju se odmah, tako da u trenutku kad se primopredaja službeno završi više ne bude nikakvih otvorenih pitanja ili problema, kaže dr. Karuc
Arif SITNICA

 Primopredaja zadarske Poliklinike koja se gradi već puna tri desetljeća i stavljanje u funkciju tog objekta važnog ne samo za Opću bolnicu Zadar, već i za cijelu regiju, jer će pacijenti dobiti bolju zdravstvenu skrb, sada je samo pitanje dana.

Na gradilištu se završava detaljni nadzor koji je počeo prije dva tjedna, a posebna komisija detaljno kontrolira sve - od građevinskih radova, strojnih elemenata te električnih i drugih instalacija, doznajemo od dr. Edija Karuca, zamjenika ravnatelja Opće bolnice Zadar.

Procedura

- Na gradnji ovog objekta do sada je bilo puno propusta, tako da smo svi vrlo oprezni i ne želimo ništa prepustiti slučaju. Nedostaci na koje se naiđe otklanjaju se odmah, tako da u trenutku kad se primopredaja službeno završi više ne bude nikakvih otvorenih pitanja ili problema. Kad sve bude spremno izvođač radva će objekt službeno predati investitoru, odnosno Ministarstvu zdravstva, a onda će Polikliniku od Ministarstva preuzeti zadarska Opća bolnica, odnosno korisnik, pojašnjava dr. Karuc, ističući kako će službeni datum primopredaje odrediti nadležno ministarstvo, a prema dosadašnjim najavama, dr. Karuc očekuje kako bi to moglo biti vrlo skoro.

Radove na ovom objektu kraju je privela tvrtka "Inero" iz Solina koja je gradilište preuzela koncem prošle godine uz obavezu dovršetka svih potrebnih zahvata u roku od 150 radnih dana. Do tada, svi radovi su stajali tri godine zbog problema s ranijim izvođačima, tvrtkama “Alkom” i “Cetina”. Sredstva za dovršetak objekta, osam milijuna kuna, osiguralo je Ministarstvo zdravlja.

Fizikalna prva useljava

Nakon što zadarska Opća bolnica službeno preuzme Polikliniku, u nove i moderne prostore, prizemni dio, prva bi trebala preseliti Fizikalna terapija i rehabilitacija iz Doma umirovljenika, a potom onkologija. Za ta dva odjela, kako doznajemo od dr. Karuca, sva potrebna oprema je već nabavljena.

Ovih dana trebao bi biti objavljen i natječaj za izvođača radova.

Na projektu dnevnih bolnica vrijednom 50 milijuna kuna koji se kompletno financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Čim izvođač radova bude izabran, započinje rušenje zgrade Zaraznog odjela, a kako je to nedavno najavio dr. Željko Čulina, na tom će mjestu biti izgrađen potpuno novi objekt. Rok za završetak svih radova je tri godine, a u taj prostor smjestit će se četiri dnevne bolnice: pulmologija, onkologija, dermatologija i infektologija.

U planu je i rušenje bolničkog zida uz Ulicu Nikole Šubića Zrinskog te most iznad te ulice koji bi trebao povezivati Polikliniku i novu zgradu dnevnih bolnica. Grad Zadar je, međutim, najavio rekonstrukciju te ulice na jesen kojom bi se sada dvotračna prometnica pretvorila u četverotračnu. Stoga će biti potrebno osmisliti alternativnu opciju za komunikaciju između Poliklinike i ostalog dijela bolnice do završetka radova, a najizvjesnije je da će to biti ugradnja lifta.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno