Jedinstvena kombinacija umjetnosti svedena pod isti nazivnik - Žena

Slika korisnika valentinam
KONCERT NELE ŠARIĆ U PALAČI CEDULIN
Uz zadarsku sopranisticu Nelu Šarić, vrsnog korepetitora Zorana Velića i goste, publika je imala prigodu prošetati zajedno životom djevojčice, dame, zavodnice, majke i ikone ljubavi
Marin GOSPIĆ
Koncert "La donna" bio je kombinacija triju umjetnosti, različitih glazbenih boja, plesnih pokreta i poetskog izričaja

Ovjenčana brojnim međunarodnim nagradama, sopranistica Nela Šarić održala je koncert u Atriju Palače Cedulin, u subotu navečer.

Koncert "La donna" bio je kombinacija triju umjetnosti, različitih glazbenih boja, plesnih pokreta i poetskog izričaja. Jedinstvena kombinacija umjetnosti svedena pod isti nazivnik - Žena. Žena je bezvremena i svevremena, samozatajna i nesputana.

Uz zadarsku sopranisticu Nelu Šarić, vrsnog korepetitora Zorana Velića i goste, publika je imala prigodu prošetati zajedno životom djevojčice, dame, zavodnice, majke i ikone ljubavi.

Osnovno i srednjoškolsko obrazovanje, uključujući i glazbeno, Nela je stekla u rodnom Zadru, a 2011. je magistrirala solo pjevanje na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji u klasi prof. Cynthije Hansel-Bakić. Operne je uloge dobivala još tijekom studija, a veliko je solističko iskustvo stekla nastupajući uz razne orkestre u nas i u inozemstvu. Dvije je godine učila mlade pjevanju u zadarskoj GŠ Blagoje Bersa, a vokalnu je tehniku stalno usavršavala na seminarima svjetski poznatih umjetnika. Surađivala je s poznatim redateljima i uglednim dirigentom Riccardom Muttijem, sudjelovala u projektima raznih profesionalnih i amaterskih zborova, nastupala s klapama Garofuli i Cesarice, ansamblima Antiphonus i La- Ut, s lutnjistom Edvinom Karamazovim s kojim još uvijek surađuje, pjeva u kvartetu Mystique i Triju Anime.

Prošle je godine odabrana među devet najboljih pjevača na Međunarodnom natjecanju Zinka Milanov, potom je na natjecanju Otto Edelmann u Beču osvojila drugu nagradu žirija te otišla na specijalistički studij pjevanja u Wales gdje je ove godine pobijedila na natjecanju Stuart Burrows International Awards. Ove je godine pobijedila i na natjecanju Riccardo Zandonai u Italiji te, od Tokyo Metropoliten Opera Foundation, kao posebnu nagradu, dobila poziv za gostovanje u Japanu. U toj je, zemlji, i lani pjevala ulogu Musette u operi La Boheme. Uz sve to, nedavno je ušla u finale jednog od najprestižnijih natjecanja u svijetu, International Hans Gabor Belvedere Singing Competition u Moskvi.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno