Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

DIJAMANTNI PIR 60 godina braka Ivana i Dušanke Tartaro iz Nina

26.08.2019. 13:13
DIJAMANTNI PIR  60 godina braka Ivana i Dušanke Tartaro iz Nina


Bračni par Ivan i Dušanka Tartaro iz Nina u nedjelju je proslavio »prvih« 60 godina bračnog života. U krugu svojih najbližih na ljetnoj terasi maslinskog vrta Stare kužine Ivice Ćurka, oni su obilježili dijamantni pir.
Vjenčali su se u ninskoj crkvi prije punih 60 godina, na blagdan sv. Marcele, odnosno 25. kolovoza 1959. godine. Ivan je imao 24, a Dušanka 18 godina.
– Nakon matičara smo imali hrabrosti prirediti pravo crkveno vjenčanje kada to mnogi nisu radili, ponosno ističe vitalni 84-godišnji slavljenik Ivan.


Briga o roditeljima
U braku im se rodilo troje djece: kći Ivanka koja se udala za Sinišu Bačića, kći Kornelija udana za Željka Lužaića i sin Šime koji je oženio Desanku Maziju. Oni su slavljenicima podarili šestero unučadi – Nikolu, Miloša, Maju, Andreu, Roka Lovru i Ivana.
– Oko osam godina bila sam kuharica, a najviše sam vremena posvetila brizi o suprugovim roditeljima i odgoju naše troje zlatne djece, kazala je 78-godišnja slavljenica Dušanka, rođena Burela.
Ivan je u Zagrebu završio Pravni fakultet, smjer upravni pravnik. Nakon diplome bio je upravitelj ninske pošte, funkcioner u Općini, član komisije za porijeklo imovine, rukovoditelj u šumskom gospodarstvu, a radio je i u Auto-kući Hrvatska.


Oženio i rastavio glumicu Zdravku Krstulović
– Bio sam i 15 godina matičar u Ninu, a najbrži zahtjev za razvod dobio sam već za osam dana. Zatražila ga je glumica Zdravka Krstulović koja je zatražila rastavu od biznismena Ivana Kapetanovića iz Ljubljane, prisjeća se Ivan, strastveni ninski ribolovac koji ima i nekoliko brodica i sav potrebit ribolovni alat, a i više od toga.
Obnašao je brojne političke dužnosti, sad je član predsjedništva antifašista Zadarske županije i Hrvatske.
– Brak nije ugledati zgodnu i privlačnu ženu i odmah potrčati za njom. Brak je ljubav i povjerenje prema bračnom supružniku i zajednički odgoj djece, zaključio je slavljenik.