Karta 30 kuna, a kapućino s kroasanom 40 kuna!

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika mkvanja
Za sat i pol vožnje trajektom na relaciji Zadar – Dugi otok
U brodskom kafiću gdje vam kave poslužuju uglavnom u plastičnim čašicama, kapućino stoji 20 kuna, kroasan također 20 kuna, a pola litre negazirane »Jane« 21 kunu. Ukupno 61 kunu!
Šenol SELIMOVIĆ
Ako ćete do Brbinja trajektom, izdvojit ćete za kapućino gotovo kao i za kartu

Ako želite putovati trajektom Jadrolinije od Zadra do Brbinja na Dugom otoku, vožnju koja na toj relaciji traje nešto više od sat i pol vremena, platit ćete kao odrasla osoba samo 30 kuna. Čak i za domaće goste vrlo jeftino, a da ne govorimo o stranim gostima koji se ne mogu načuditi da vožnja na tako prilično dugoj relaciji morem stoji tek oko četiri eura (30 kuna).
Međutim, ako ćete na istome tom trajektu, popiti jutarnji makijato, pa uz to pojesti i mali kroasan i usput kupiti malu bocu negazirane vode od pola litre – e, to će vas stajati dvostruko više od karte – oko 60 kuna.
Ili, da budemo precizniji: u brodskom kafiću gdje vam kave poslužuju uglavnom u plastičnim čašicama, kapućino stoji 20 kuna, kroasan također 20 kuna, a pola litre negazirane »Jane« 21 kunu. Ukupno 61 kunu!
Nabavna vrijednost tih artikala, odnosno primarna cijena koju taj kafić plati za ono što vam je prodao objektivno ne treba prelaziti iznos od desetak kuna. E, sad, da vi sve nabrojeno platite dvostruko više (20 kuna) bilo bi više nego povoljno, čak i trostruko bi bilo u redu (30 kuna), ali zar se stvarno te tri stvari moraju prodati na brodu po šest puta višoj cijeni od nabavne – e, to je već pitanje s razlogom.
Jedan je putnik u subotu naivno došao na šank brodskog kafića naručivši za tri osobe sljedeće: dva kapućina, jedan makijato, tri kroasana i tri negazirane vode i sve skupa platio – 181 kunu! I ostao – paf!

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno