Knjige i radne bilježnice trebale bi biti na klupama 9. rujna, a tableti tek obećani

Slika korisnika mkvanja
Je li u zadarskim školama sve spremno za »Školu za život«?
Autor: 
Prva tura udžebnika nam je stigla prije par dana, a sad očekujemo da stignu svi udžebenici za sve učenike od prvog do osmog razreda, uključujući i radne bilježnice i atlase. Što se pak, tiče ‘nesretnih’ tableta za sada ih nismo dobili, a i nemamo informaciju kako će se stvari što se toga tiče, razvijati, kazala je Stanka Pera Martinac
Zvonko KUCELIN
Prva pošiljka knjiga već je stigla u »Preradović«

I dok Ministarstvo znanosti i obrazovanja posljednjih dana putem spota »reklamira« svoj projekt - Škola za život koja bi trebala i formalno startati s početkom nove nastavne godine 9. rujna i u kojem je naravno, sve savršeno i idealno što se vidi na sretnim dječjim i nastavničkim licima, pitanje je hoće li to i doista biti tako, počevši od onog najosnovnijeg pitanja - hoće li knjige i radne bilježnice stići na vrijeme?
Ako je suditi prema riječima ravnateljice jedine zadarske gradske škole na Poluotoku - Osnovne škole Petra Preradovića - Stanke Pere Martinac, izgleda da hoće. Naime, većina nastavnika i profesora u njezinoj školi počinje raditi 28. kolovoza, no oni koji imaju manje godišnjeg odmora su u školi i između ostalog trenutačno se upravo i bave sortiranjem udžbenika jer prva pošiljka je u ovu školu već stigla.
- Prva tura udžebnika nam je stigla prije par dana, a sad očekujemo da stignu svi udžebenici za sve učenike od prvog do osmog razreda, uključujući i radne bilježnice i atlase. Što se pak, tiče ‘nesretnih’ tableta za sada ih nismo dobili, a i nemamo informaciju kako će se stvari što se toga tiče, razvijati. U srijedu imamo baš u Splitu skup svih ravnatelja škola, naših dalmatinskih županija, pa vjerujem da ćemo tamo moći dobiti informacije vezane uz tablete. U svakom slučaju sigurna sam da će djecu, kao što je i obećano, sve knjige i radne bilježnice dočekati na klupi s prvim danom školske godine. Mi smo spremni kao i uvijek, zaključila je ravanteljica Stanka Pera Martinac.
Za razliku od nje, ravnateljica OŠ Bartola Kašića - Katica Skukan jučer je rekla kako u njihovu školu još nije ništa stiglo.
- Mi smo odradili naravno, na vrijeme svu papirologiju. Ugovori su potpisani i vjerujem da ne bi trebalo biti nikakvih problema i da će udžbenici i radne bilježnice stići i učenike dočekati na klupama. Što se tiče tableta, nemam informaciju o tome, kazala je i ravnateljica Skukan.
No, tableti doista i jesu manje bitni jer su pomoćna sredstva u nastavnom procesu, ali su obećani i učenici bi ih svakako trebali dobiti. U svakom je slučaju, pozitivna stvar da će svi osnovci Zadarske županije ove godine, dobiti besplatne udžbenike i radne bilježnice. Ne treba ni spominjati koliko će to roditeljima olakšati pripremu djece za školu koja je do sada značila značajne izdatke.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 5 (1 glasova)