Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Kristijan Krajina: “Sigurno ću opet živjeti u Zadru!”

26.08.2019. 07:56
Kristijan Krajina: “Sigurno ću opet živjeti u Zadru!”


Kristijan Krajina je iskusan igrač. Ima 28 godina i polako ulazi u najbolje košarkaške godine. No, u svojoj seniorskoj karijeri, nastupao je za samo tri kluba. Odnosno, sveučilište Mount St. Mary's u SAD-u te dva hrvatska velikana. Nakon jedne sezone u Šibeniku, gdje je doživio i tešku ozljedu, Krajina je preselio u Zadar, gdje je igrao pune tri sezone. No, ovoj suradnji je došao kraj i Krajina će preseliti u još jedan veliki klub, VEF Rigu, prvaka Latvije. Zadarski navijači cijenili su ovog igrača, koji je uvijek davao sve od sebe na parketu, a jedan je od rijetkih kojega se svako ljeto moglo vidjeti u dvorani gdje je u visokim temperaturama radio na svojim kondicijskim i igračkim sposobnostima.
– Zaista sam uživao sve ovo vrijeme u Zadru. I igrački kroz ove tri godine, ali i u Zadru kao gradu – rekao je Krajina, kojeg osim ljubavi prema gradu i ljubavi prema košarci, za Zadar veže i… ljubav prema Zadranki. I to poznatoj tenisačici Bernardi Peri, koja nastupa pod američkom zastavom.
– Nemam dileme. Sigurno ću opet živjeti u Zadru.
Osječanina u zadarskim redovima uskoro očekuje mnogo posla. Naime, VEF Riga nastupa na dva kolosijeka, odnosno nastupa u Latvijsko-estonskoj ligi te FIBA-inoj ligi prvaka.
– Što se tiče domaće, odnosno Latvijsko-estonske, svakako da je cilj osvajanje titule prvaka. U Ligi prvaka treba ipak malo pričekati s najavama.
Naravno da sada Krajini i njegovim novim suigračima slijedi pripremni period i da je prerano govoriti o ambicijama u samoj momčadi. Vjerujemo da će radna etika i kvaliteta ovog igrača pružiti "značajan" broj minuta io dobru statistiku.
– Tek sam stigao u novi grad i novi klub i trenutno se još upoznajem i s gradom i sa suigračima. Naravno da očekujem kvalitetne nastupe i dobre rezultate – zaključio je bivši košarkaš Zadra.