Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

TRANSFERI Marko Pinčić: “Maksimalnim angažmanom i znanjem opravdat ću ukazano povjerenje”

26.08.2020. 09:28


Marko Pinčić, dojučerašnji strateg momčadi sa Stanova, od jučer je novi trener Zagore, člana Treće HNL jug. Pinčić je na klupi zamijenio također bivšeg trenera Zadra Vjerana Simunića koji je dobio otkaz nakon iznenađujućeg poraza od Mladosti u finalu Županijskog nogometnog kupa. Kako doznajemo Pinčić bi u sljedećih godinu dana trebao voditi momčad iz Unešića u kojoj igra i bivši Zadrov kapetan Dragan Župan. Bivši Zadrov trener tijekom svoje vratarske karijere nastupao je za matični klub sa Stanova, a igrao je i u Gospiću, Ljubljani i Raštanima. Što se tiče trenerske karijere vodio je Zadar, Lučko i Lokomotivu na čijoj je klupi zamijenio Tomislava Ivkovića. Uz to bo je i voditelj Škole nogometa u Lokomotivi i Zadru. S Pinčićem smo jučer porazgovarali uoči puta u Unešić gdje je u poslijepodnevnom satima nakon službenog predstavljanja odradio i prvi trening s momčadi Zagore.
– Istina je, potpisao sam ugovor sa Zagorom na godinu dana – kazivao nam je jučer zadovoljni Pinčić.
– Prezadovoljan sam što ću biti trener momčadi iz Unešića. Prije svega se želim zahvaliti predsjedniku Mariju Paiću na ukazanom povjerenju za koje sam siguran da ću ga svojim angažmanom i trenerskim znanjem opravdati. Bilo mi je vrlo važno da nakon odlaska s klupe Zadra ne napravim veliku stanku, ali i da se stignem u međuvremenu dobro odmoriti. Maksimalno sam motiviran i odmah krećemo s odlučnim pristupom u radu.
Na klupi Zagore zamijenili ste također bivšeg trenera Zadra Vjerana Simunića koji je smijenjen nakon poraza u finalu županijskog kupa od Mladosti.
– O treneru Simunića mogu kazati sve najbolje, a njegov rad kao ni bilo kojeg kolege trenera ne bih nikada komentirao. Siguran sam da mi je ostavio dobro pripremljenu momčad, a dorade su uvijek u i svakom segmentu moguće i poželjne. Zagora je stabilan trećeligaš i siguran sam da nas očekuju rezultatski uspjesi u bliskoj budućnosti. Najprije se želim upoznati s momčadi u kojoj je i moj bivši kapetan Dragan Župan. I naravno, idemo raditi jer samo na takav način možemo očekivati uspjeh – kazao je na kraju razgovora Marko Pinčić.
 


Primorac u Kupu put Labina


Jučer su u Sesvetama izvučeni parovi pretkola Hrvatskog nogometnog kupa koje je na rasporedu 9. rujna. Biogradski Primorac, nakon što je u subotu pobjedom (1:0) u finalu protiv Polače osvojilo Kup Zadarske županije, u pretkolu očekuje gostovanje kod trećeligaša Rudara iz Labina.