Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Policija i dalje istražuje slučaj “uplate na privatni račun”

26.08.2021. 10:24


Zadarska policija i dalje provodi izvide u cilju provjere informacije koja se pojavila u medijima o tome da je ravnatelj Srednjoškolskog đačkog doma u Zadru Stipica Radoš osobama kojima je bio potreban karantenski smještaj za uplatu davao svoj privatni bankovni račun. Naime, zadarski Đački dom tijekom ljetnih mjeseci iznajmljivao se kao prostor za karantenu osobama oboljelima od COVIDA- 19 i onima sa sumnjom na zarazu ovim virusom. Ravnatelj Radoš potajno je snimljen kako uplatitelju karantenskog smještaja govori da na uplatnici navede njegovo ime, a na tvrdnju uplatitelja da se onda radi o privatnom računu, Radoš odgovara: "Ne možemo sad drugačije kad su oni svi na godišnjem. O tome se i radi."
Nakon što su mediji objavili inkriminirajuću snimku, policija je zajedno s ODO-om pokrenula istragu, a ravnatelj Đačkog doma Stipica Radoš objašnjava da je dio sa snimke izvučen iz konteksta. Upitali smo Radoša je li doista u svrhu naplate karantenskog smještaja davao svoj privatni bankovni račun, na što nam je kratko kazao:
– Samo ću vam reći da je sve izvučeno iz konteksta i da nemam što kriti, ponovio nam je ravnatelj Đačkog doma Stipica Radoš, dodajući još da je "situacija puno kompleksnija."
Iz Zadarske županije kažu da su upoznati sa slučajem, a sjednica Domskog odbora zakazana je za danas popodne.
– Policija ima saznanja o navedenom događaju, te se u koordinaciji s nadležnim Općinskim državnim odvjetništvom u Zadru, provode izvidi u cilju utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti, rekla nam je glasnogovornica PU zadarske dodavši da od zaprimanja prijave rade na slučaju te da će po završetu istrage moći dati i više izjava.