Ikea bez odgovora na zadarsku ponudu

Slika korisnika admin
ikea
IKEA dolazi u Hrvatsku, ali ne u Zadar

Ikea će u konačnici u Hrvatsku ući 2011. otvaranjem prodajnog centra u općini Rugvica u Zagrebačkoj županiji gdje je, kako prenose nacionalni mediji, ova tvrtka već otkupila 90 posto zemljišta potrebnog za izgradnju prodajnog centra veličine 192.000 metara četvrnih i 8.000 parkirnih mjetsa, dok općinske vlasti pripremaju izmjene prostornog plana.

Što otvaranje Ikeinog prodajnog centra u Rugvicama znači u kontekstu lanjksih najva o mogućem otvaranju proizvodno prodajnog centra u Zadru u ovom je trenutku nepoznanica. Naime, prošle godine generalni menadžer Ikeje za Jugoistočnu Europu Dragan Skalušević najavio kako će se nakon otvorenja prvog centra u Zagrebu razmatrati i druge lokacije među kojima i Zadar.

Zadarsko je Gradsko poglavarstvo menadžmentu ovog švedskog koncerna još prošle godine uputilo pismo namjere predlažući lokaciju u Gospodarskoj zoni Crno, no do danas nitko iz Ikeje nije odgovorio na ovu ponudu, potvrdio je član Poglavarstva zadužen za gospodarstvo Kristijan Magaš, dodajući kako treba pričekati rezultate službenog poziva na iskaz inetersa koji ne može biti raspisan dok se ne provede prenamjena šumskog zemljišta.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno