Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Mladi nisu zainteresirani?

Autor:

25.09.2009. 22:00
Mladi nisu zainteresirani?


Ponovljeni natječaj raspisan je 7. rujna, odnosno početkom školske godine kako bi se privukao što veći broj mladih. Predloženi kandidati mogu biti u dobi od 15 do 29 godina, a biraju se na mandat od dvije godine
Iako bi rok za podnošenje ponuda na ponovljenom javnom pozivu za prijavu kandidata za članove savjeta mladih grada Zadra danas trebao biti gotov, čini se da mladi nisu zainteresirani za sudjelovanje. Naime, kako su nam rekli u Gradu Zadru, do jučer nisu primili nijednu ponudu za ovo savjetodavno tijelo Gradskog vijeća.
Ipak, u Gradu se nadaju da će ponude za sudjelovanje stići tijekom današnjeg dana, a i one ponude koje su poslane poštom ne mogu stići prije utorka, tako da će onda znati pravi broj zainteresiranih. Ipak, ističu, u zadnjih nekoliko dana imali su popriličan broj upita i zainteresiranih za sudjelovanje u savjetu mladih.
Inače, ponovljeni natječaj raspisan je 7. rujna, odnosno početkom školske godine kako bi se privukao što veći broj mladih.
Savjet mladih Grada Zadra trebao bi imati 11 članova, a osim udruga mladih svoje kandidate mogu predložiti i udruge koje se bave mladima, odnosno učenička vijeća srednjih škola, studentski zbor i druge registrirane organizacije koje se bave problematikom mladih. Predloženi kandidati mogu biti u dobi od 15 do 29 godina, a biraju se na mandat od dvije godine. Kao savjetodavno tijelo Gradskog vijeća savjet mladih imat će zadatak donijeti do rujna program rada za 2010. godinu. Morat će se sastajati dva puta mjesečno, a od savjeta se očekuje da sudjeluje u izradi i praćenju provedbe lokalnog programa djelovanja za mlade, izvještava Gradsko vijeće o problemima mladih i predlaže donošenje mjera za poboljšanje položaja mladih, pri čemu bi financijsku konstrukciju predloženih programa trebali usklađivati s gradskom upravom koja je dužna financirati rad savjeta.