Srijeda, 1. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Ugostitelji uče jezike

25.09.2010. 22:00
Ugostitelji uče jezike


Kao i ranijih godina i u ovoj novoj pedagoškoj 2010./2011. godini biogradsko Pučko otvoreno učilište organizirat će tečajeve stranih jezika za odrasle.
Kako kaže Slavko Adžić Kapitanović, ravnatelj biogradskog učilišta, od tečajeva se nude sva tri stupnja njemačkog, talijanskog i engleskog jezika, a upisi su u tijeku i trajat će do 1. listopada.
– Predviđamo da ćemo upisati oko 30-ak polaznika koliko ih je bilo i prošle godine, a zacrtani program trebao bi se realizirati kroz ukupno 75 školskih sati. Nastava će se održavati dva puta tjedno po dva školska sata i to tijekom poslijepodneva i večeri, jer je većim dijelom riječ o zaposlenim ljudima. Što se samih polaznika tiče, oni će i ove godine biti različite dobi i profila, kako je to i uobičajeno. Dosta tvrtki iz grada i okoline šalje svoje djelatnike na ove tečajeve, među kojima prednjače oni ugostiteljskog profila, ali tu su također i privatni iznajmljivači, ljudi koji jednostavno žele bolju komunikaciju s gostima što je u svakom slučaju pohvalno, kazao je Kapitanović.
Svi zainteresirani mogu se još uvijek upisati, mjesta ima, upisi su do 1. listopada, a predavanja počinju koncem listopada i traju do polovine ožujka iduće godine. Cijena tečaja iznosi 1.500 kuna, a nudi se i mogućnost plaćanja na tri rate.