Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Vrančić položio vijenac na Narodni trg

25.09.2011. 22:00
Vrančić položio vijenac na Narodni trg


Gradonačelnik Vrančić ovim je polaganjem vijenca pod spomen-obilježje na Narodnom trgu, umjesto pod spomenik palim borcima NOB-a na Gradskom groblju, nastavio svoju i tradiciju svojih prethodnika koji se “odbijaju pokloniti zvijezdi”


Gradonačelnik Zvonimir Vrančić u povodu Dana donošenja Odluke o sjedinjenju Istre, Rijeke, Zadra i otoka matici zemlji Hrvatskoj položio je sa svojom delegacijom lovorov vijenac na spomen-obilježje na Narodnom trgu. Učinio je to u znak sjećanja i pijeteta svim palima i svim civilnim žrtvama, stradalima u borbi protiv fašizma.
– Bio je to veliki dan u zadarskoj povijesti, dan kada se završilo jedno od možda najtežih razdoblja u slavnoj povijesti Zadra, a to je talijanska fašistička okupacija, kazao je Vrančić. Dodao je kako polaganjem vijenaca on i njegova delegacija odaju priznanje, počast i zahvalnost domoljubima koji su doprinijeli pripojenju Zadra domovini Hrvatskoj.
– Zbog njih Zadar živi slobodno u slobodnoj domovini, u društvu višestranačja, demokracije, ljudskih prava i svega ostaloga što predstavlja slobodu življenja u slobodnom Zadru.
Gradonačelnik Vrančić ovim je polaganjem vijenaca pod spomen-obilježje na Narodnom trgu, umjesto pod spomenik palim borcima NOB-a na gradskom groblju, nastavio svoju i tradiciju svojih prethodnika koji se „odbijaju pokloniti zvijezdi”. Iz novinarskih redova došlo je pitanje – jesu li za oslobođenje Zadra zaslužni antifašisti ili ustaše?
– Vaše pitanje je provokativno i zločesto!, odvratio se Vrančić i otišao ostavivši novinare bez odgovora.