Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Datković: Skupo prodati kožu

Autor: Z L

25.09.2012. 22:00
Datković: Skupo prodati kožu

Foto: Filip BRALA



Nagradu za prošlosezonsko osvajanje nogometnog Kupa Ličko-senjske županije i pobjedu u pretkolu Kupa Hrvatske protiv Zagorca (3:1) nogometaši Novalje dobit će danas u vidu sudara s prvoligašem Osijekom kojeg će od 15.30 sati ugostiti na svom igralištu Cissa Straško.
Iako je trenutno šestoplasirana momčad Prve HNL nedvojbeno favorit u današnjem susretu, trećeligaš s Paga u prvom redu želi svojim navijačima prirediti nogometnu feštu.
– S nestrpljenjem očekujemo početak utakmice – kaže Ivica Datković, trener Novalje. – Osijek je favorit, na papiru puno jači suparnik no mi ćemo napraviti sve da ne dođu lagano do pobjede kao što možda očekuju. Dečki će sigurno pružiti svoj maksimum kako bi se i zahvalili gledateljima kojih je na Strašku sve više. Hoće li to u konačnici biti dovoljno za nešto više znat ćemo nakon utakmice – objašnjava trener Novalje kojem često korištena fraza kako je Kup varljivo natjecanje u kojem favorit zna posrnuti ne znači puno u pripremi utakmice.
– Ne želimo se zavaravati. Svjesni smo da se radi o kvalitetnom suparniku o čemu najbolje govore rezultati koje Osijek. Za očekivati je da ćemo biti u podređenom položaju, ali nemamo se namjeru predati već želimo skupo prodati svoju kožu i u natjecateljskoj utakmici vidjeti gdje smo u odnosu na jednog uglednog prvoligaša. Uz to, igramo na domaćem terenu pa se imamo pravo nadati da ćemo im se kvalitetno suprotstaviti – zaključio je Ivica Datković.


Mršić: Nezgodan suparnik


Nogometaši Osijeka danas kreću s natjecanjem u hrvatskom Kupu, u kojem su lani tako uspješno “kročili” stigavši do drugog finala u klupskoj povijesti. Bez obzira na to što je riječ o trećeligašu, trener Stanko Mršić s mnogo poštovanja govori o današnjem protivniku njegove momčadi.
– Očekuje nas teška utakmica, iako smo, naravno, mi favoriti. Nas je dopao praktički najteži protivnik. Novalja, naime, u svojim redovima ima gotovo sve igrače koji su u svojim karijerama igrali u Rijeci i Zadru, znači da imaju i prvoligaškog iskustva, a i kvalitete. Jasno je, dakle, da nas čeka nezgodan protivnik i moramo ozbiljno pristupiti ovoj utakmici, bez ikakvih opuštanja – kaže Mršić.