Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Hotel & Spa Iadera očekuje velik broj turista tijekom zime

Autor: Z L

25.09.2012. 22:00
Hotel & Spa Iadera očekuje velik broj turista tijekom zime

Foto: Filip BRALA



Vijest o aktualnim rezultatima za ljeto 2012. godine dočekala se s velikim oduševljenjem u sjedištu tvrtke Falkensteiner Michaeler Tourism Group AG u Beču. „Drago nam je što smo ostvarili naše vrlo ambiciozne ciljeve. Za mene je osobito iznenađujuća trenutna situacija za rujan”, rekao je izvršni direktor Otmar Michaeler.
Pozitivnim rezultatima tijekom ljetne sezone grupacija je ostvarila pozitivnu bilancu u prihodima za objekte koji su otvoreni tijekom cijele godine. Ovdje se pored poslovnih i kongresnih turista posebno trebaju uzeti u obzir i gosti koji svoj odmor provode u svrhu wellnessa. U hotelu Falkensteiner Hotel & Spa Iadera očekuje se velik broj turista tijekom zime. „Ugodne temperature do 15°C i Acquapura SPA centar koji se proteže na površini od 6.000 m۶vije su ključne prednosti koje privlače turiste koji žele pobjeći od hladne zime u srednjoj Europi te uživati na hrvatskoj obali čak i onda kada nema ljetnih gužvi”, riječi su direktora Falkensteiner Hotels & Residences za Jugoistočnu Europu, Agrona Beriše.
Posebice u rujnu, hoteli Hotel & Spa Iadera (+17%) s pet zvjezdica te obiteljski hotel Diadora (+30%), Boutique Hotel Adriana (+30%), Club Funimation Borik (+7.3%), ali i Hotel Therapia (+7%) ostvarili su znatan rast popunjenosti kapaciteta, ispunjavajući očekivane prihode. „Rujan je ove godine bio najpozitivnije iznenađenje. S tako dobrim razvojem situacije nismo računali, a rujan još nije ni prošao, što znači i daljnji rast do kraja mjeseca. Prema rezervacijama za listopad, Hrvatska je sve omiljenija turistička destinacija i u podsezoni”, dodaje Beriša.
U srpnju je Club Funimation Borik imao popunjenost kapaciteta od 94%, što je 2% više od predviđenog te je tako postao predvodnik u usporedbi s drugim obiteljskim hotelima.
Predvodnik u jeku ljetne sezone, u srpnju i kolovozu, bio je Falkensteiner Hotel Adriana, s 97,3% odnosno 99,1% popunjenosti kapaciteta.
U 2012. godini u hrvatskim je hotelima Falkensteiner zabilježen porast broja austrijskih gostiju. U hotelu Club Funimation Borik to dosad znači porast od 10% u usporedbi s lanjskim rezultatima. Tako je kod hotela Falkensteiner Hotel & Spa Iadera zabilježen znatan rast broja njemačkih gostiju. Slično tome, zabilježen je porast broja gostiju iz Švicarske, Rusije i Slovačke.