Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Nazor: Nismo u formi kakvu smo priželjkivali

Autor: Roman Morović

25.09.2012. 22:00
Nazor: Nismo u formi kakvu smo priželjkivali

Foto: Vedran SITNICA



Imali smo jako puno poteškoća, od onih s playmakerom i štrajkom, do kasnijeg dolaska nekih igrača. Vrbanc nam je bio u reprezentaciji, Prostran je također došao kasno, sada je neke uhvatila viroza, tako da nismo bili kompletni ni jednu jedinu utakmicu – kaže Nazor


Do prve službene utakmice Zadra u povratničkoj sezoni u ABA ligi preostala su još samo dva dana. Sutra bi momčad trebala krenuti put Beograda, a u petak u 20 sati u Pioniru zakazan je dvoboj prvog kola protiv peterostrukog regionalnog prvaka, čiju je dominaciju prošle sezone prekinuo izraelski Maccabi. Iza Ante Nazora i njegovih igrača je osam tjedana rada, devet ako računamo i uvodni tjedan otvorenih vrata, a pred njima velik izazov – paklena serija od sedam utakmica u kojima će pet puta biti gosti (Partizan, Krka, Cibona, Cedevita, Široki), a na Višnjiku dočekati vrlo jaku Crvenu zvezdu i Olimpiju. Posljednji pokazatelji pred početak sezone nisu baš onakvi, kakve su u klubu priželjkivali. Priznaje to i sam trener, koji je u posljednjoj pripremnoj utakmici bio bez petorice igrača, a jedan mu se ozlijedio tijekom susreta.
Bez prava na kiks
– Stvarno smo desetkovani. Imamo velikih problema s virozom, zbog koje nije bilo pola momčadi, nego su juniori morali participirati u igri. Dobro je što smo pobijedili posljednju utakmicu pred početak lige. Uvijek je bolje učiti iz pobjeda nego iz poraza. Vidjeli smo da radimo još dosta grešaka i da neki igrači definitivno nisu u formi, ali bolje je da igramo slabije u pripremnim utakmicama nego u prvenstvu.
Gary Ervin u Zadru je proveo mjesec dana tijekom kojih su u klubu zaključili da on momčadi ne može dati ono što joj je potrebno.
– Na odlasku je i tražimo novog razigravača, koji će biti vođa momčadi. Nije ga lako pronaći da svi budu zadovoljni. Treba uskladiti omjer kvalitete i novca, što je, s obzirom na financijsko stanje kluba, jako teško. No, sada više zaista nemamo pravo na kiks.
Na posljednje četiri pripremne utakmice je u početnoj petorci na mjestu razigravača bio Ivan Mikulić. Kako je trener zadovoljan njegovom igrom i hoće li krenuti od prve minute i u Beogradu?
– Vidjet ćemo, tu su i Ante Delaš i Toni Prostran. Mikulić je korektno odigrao pojedine faze utakmice. Ima uspona i padova, oscilira, padne mu koncentracija, vjerojatno jer nije ni navikao igrati toliko puno. Ali mislim da je dao dobar obol, posebno u defanzivnom dijelu.
Puno poteškoća
Hrvoje Perić bi se, prema riječima trenera, trebao priključiti vrlo brzo.
– I to je dovedeno pred završni čin i pitanje je dana. Mislim da smo s ta dva igrača (Perićem i novim razigravačem, op.a.) ozbiljna momčad za ovaj rang natjecanja.
Sveukupno, kada podvuče crtu ispod pripremnog razdoblja, Nazor kaže.
– Imali smo jako puno poteškoća, od onih sa playmakerom i štrajkom, do kasnijeg dolaska nekih igrača. Vrbanc nam je bio u reprezentaciji, Prostran je također došao kasno, sada je neke uhvatila viroza, tako da nismo bili kompletni ni jednu jedinu utakmicu. S te strane nismo zaključili pripremni dio onako kako smo planirali, da uhvatimo formu već za prvu utakmicu protiv Partizana. Ali vjerujem da će to ići na bolje.
S kakvim receptom ćete se suprotstaviti Partizanu?
– Treba otići u Beograd bez ikakvog kompleksa i odigrati maksimalno agresivno, rastrčano, borbeno i zadržati taj kontinuitet što dulje – za kraj će trener Zadra.


Pet pobjeda, četiri poraza




Zadrani su u pripremnom razdoblju odigrali devet od deset planiranih utakmica, a jedna je odgođena zbog štrajka igrača. Pet su pobijedili, protiv druge momčadi Samare, tuzlanske Slobode, GKK Šibenika, Ruskon Mordovije i Univerziteta iz Surguta, a četiri izgubili, od Igokee, Heliosa, Jeniseja i Novosibirska. Rezultati nisu baš dobri, no uvijek se ističe kako je u pripremnim utakmicama rezultat u drugom planu, a najvažnije je uigravanje momčadi. Uostalom, ne mali broj puta smo vidjeli primjere kada bi jedna momčad u predsezoni bila bez poraza pa očajno otvorila prvenstvo ili obratno, kada u pripremama ne bi bila uvjerljiva, ali bi u službenim utakmicama pokazala plodove rada u prethodnom razdoblju. Koji će biti zadarski slučaj, vidjet ćemo vrlo brzo.