Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Sanader prvi i 501. gost kod Stankovića

Autor: Siniša Pavić

25.09.2012. 22:00
Sanader prvi i 501. gost kod Stankovića

Foto: FAH



Urednik emisije Aleksandar Stanković kaže da je Sanaderovo gostovanje uspio dogovoriti nakon sedam mjeseci dogovaranja


Gost emisije “Nedjeljom u dva” je Ivo Sanader. U razgovoru s urednikom i voditeljem Aleksandrom Stankovićem političar koji je postao sinonim svega negativnog što se događalo u Hrvatskoj pokušat će objasniti kako se našao u toj poziciji”, objavila je jučer Služba za odnose s javnošću HRT-a.
Vijest o prvom intervjuu što ga bivši premijer daje još od bijega uz Hrvatske i uhićenja u Austriji, o javnom nastupu onog kojem se trenutačno sudi u slučajevima Fimi Media, Hypo Ina – Mol, a čekaju ga slučajevi HEP – Dioki i afera Planinska, poput munje se proširila naokolo. I društvene mreže su se usijale.
Urednik i voditelj emisije “Nedjeljom u 2” Aleksandar Stanković, ne opterećuje se dinamikom na društvenim mrežama. Kazuje kako su se on i Sanader glede gostovanja uspjeli dogovoriti nakon nekih šest, sedam mjeseci dogovaranja. Nikavih zahtjeva Sanader nije pri tom imao, a kako kaže Stanković, jedini kompromis je taj da ne smiju razgovarati o aktualnim sudskim procesima. Razgovarat će zato, kaže, o svemu drugom, primjerice o razlozima njegova odlaska iz politike i ponovnog pokušaja povratka, baš kao i o njegovim dojučerašnjim stranačkim kolegama. Zanimljivo, baš je Ivo Sanader bio prvi gost Aleksandra Stankovića, daleke 2000. godine.
– Bio je gost u prvoj emisiji, pa je red da bude gost i u 501. – veli Stanković. Koliko se sjeća, Sanader je te 2000. godine bio nešto mršaviji, a emisija je bila dobra. Jer, kako veli Stanković, Sanader je uvijek bio dobar retoričar. Zašto se, pak, toliko dugo nećkao doći pred Stankovića, kad mu je odavna obećao dati prvi “povratnički” intervju, vidjet će se u nedjelju.