Zadarski antifašisti položili vijence na Gradskom groblju

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Brojna delegacija Udruge antifašističkih boraca i antifašista  Zadra i Zadarske županije, uz potporu predstavnika Udruge Josip Broz  Tito iz Zadra i Varaždina te predstavnika lokalnog SDP-a jučer je tradicionalnim postavljanjem vijenaca na Gradskom groblju obilježila spomendan donošenja Odluke o sjedinjenju Istre, Rijeke, Zadra i otoka s  maticom zemljom Hrvatskom. Sve se događalo prema već ustaljenom  scenariju, pa tako na Gradskom groblju niti ove godine nisu bili predstavnici gradskih vlasti koji su vijenac postavili na Narodnom trgu i  spomeniku bez ikakvih simbola.

Upitali smo ga i da se osvrne na potez gradskih vlasti koje su i ove  godine odlučili vijenac postaviti na Narodnom trgu, jer ne žele "stati  pod zvijezdu"?

- Nama je žao što se tako ponašaju, to je sramota. Petokraku zvijezdu  u našoj domovini Hrvatskoj tijekom II. svjetskog rata nosila su 228.474  borca s puškom na ramenu. Dakle, puška na ramenu i zvijezda na partizanskoj kapi. Da nije bilo tih boraca, a oni su stvorili uvjete za odluke  ZAVNOH-a, mi danas ne bi imali Zadar u sastavu naše lijepe i drage  domovine Hrvatske. Gospoda iz Gradske vlasti u suštini prave igrokaz.  Na gradskom trgu nema antifašističkog obilježja, bilo je do '91. godine,  ali je maknuto. Postavljati vijence tamo, a ne ovdje na spomenik palim  borcima za oslobođenje svoga grada, je sramota. Žao nam je zbog toga,  sugerirali smo i predlagali da u ovakvim prigodama - od oslobođenja  Zadra, dana Antifašističke borbe i današnjeg spomendana - zajedno  postavimo vijence. Ovaj spomenik podignut je u čast palim borcima  19. slobodnodalmatinske divizije. Ne polagati vijence palima za slobodu ovog grada je sramota, kazao je Budija.

 

 

-- Slika

Ima i mladih članova

 

 

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno